Kes Jual Minyak Ke Israel : Felda Menang Saman RM100k

Pagi ini 21 September 2015 di Mahkamah Persekutuan Malaysia, Putrajaya, Yang Arif Hakim-hakim sebulat suara menolak Permohonan Kebenaran Untuk Merayu Datuk Mustafa Ali & 5 Yang Lain (kes Jual Minyak Israel) dgn kos RM10,000 dibayar kepada Felda. 
Tiada rayuan boleh dibuat di peringkat Mahkamah Persekutuan. Keputusannya adalah Felda menang kes saman ini dan keputusan Mahkamah Tinggi dikekalkan di mana kesemua Defendan perlu membayar gantirugi RM100,000 kerana memfitnah Felda. 


– sumber

“Salam semua….utk makluman, pagi ini 21 September 2015 di Mahkamah Persekutuan Malaysia, Putrajaya..kesemua hakim dgn sebulat suara menolak Permohonan Kebenaran Untuk Merayu Datuk Mustafa Ali & 5 Yang Lain (kes Jual Minyak Israel) dgn kos RM10,000 dibayar kepada Felda. Tiada rayuan boleh dibuat di peringkat Mkmh Persekutuan. Jadi, Felda menang n keputusan Mahkamah Tinggi dikekalkan di mana kesemua Defendan perlu membayar gantirugi RM100,000 krn memfitnah Felda. Sehingga kini, sebahagian bayaran tlh dibuat oleh kesemua Defendan tersebut. Tq – Helwani, Legal Felda” – Whatapps 
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*