Khairy Jamaluddin confident Badak

Persidangan Agung UMNO yang berlansung pada hari ini dijayakan dengan berjayanya, ramai geng2 dari serata negara turun padang dari Perlis hingga ke johor, teman berlabuh diperkarangan ruang legar hadapan PWTC disambut dengan rombongan serba biru dari geng selatan segak berpakaian biru tertera dibaju perkataan “MUAR” lagi wow…Teman sempat menemuramah beberapa orang  perwakilan yang rata-rata menyokong ucapan yang diucapkan oleh  Ketua Pergerakan Pemuda UMNO,  Khairy Jamaluddin, antara ucapan-ucapannya yang dipetik dari BERNAMA, beliau yakin generasi muda di negara ini tidak mudah terpengaruh dengan anasir luar terutama pihak yang mahu menggulingkan kerajaan.

Beliau berkata ini kerana kerajaan Barisan Nasional (BN) memberi ruang yang cukup kepada orang muda untuk menyampaikan pandangan termasuk menerusi anggota Parlimen.
“…zaman kerajaan tahu segalanya sudah kita tamatkan, kita “engage” generasi muda selami jiwa mereka itu dan buat segalanya untuk mereka,” katanya kepada Bernama, di sini.
Anggota Parlimen Rembau itu berkata hasil inisiatif kerajaan mendekati mereka, sokongan golongan muda kepada BN kini semakin kukuh.
Selain itu tegasnya proses demokrasi di negara ini juga lebih baik berbanding di beberapa negara yang menyaksikan rakyatnya bangkit menggulingkan kerajaan.
Beliau berkata usaha kerajaan memperkasa generasi muda dapat dilihat menerusi Belanjawan 2013 dibentang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini, antaranya menyediakan peruntukan khas bagi latihan kemahiran belia.
“Pindaan Akta Universiti Kolej (AUKU) yang membolehkan mahasiswa berpolitik juga merupakan antara usaha kita memperkasa generasi muda. Ada kata takut kampus kucar-kacir jika perkara ini dilaksana.
“Tetapi sudah lebih setahun pindaan ini terlaksana, tiada kucar-kacir yang berlaku malah suara mahasiswa semakin lantang berusaha memajukan negara.
Percayalah kepada kami, kami orang muda, mahu dan akan menjadikan negara ini yang terbaik di dunia,” katanya. 
 
sedutan semalam: 

Pemuda Usaha Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M) Untuk Orang Muda.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*