Khalid Tetap Mahu Kekal Menteri Besar [Anwar boleh pergi jahanam]

Bincang Dengan Sultan Berhubung Jawatan MB
KUALA SELANGOR – Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, beliau telah memberi jaminan kepada Sultan Selangor bahawa beliau akan terus berkhidmat sebagai menteri besar selagi khidmatnya diperlukan. 
 Abdul Khalid berkata, Sultan Sharafuddin Idris Shah membayangkan kepada beliau bahawa baginda mahu sebuah kerajaan negeri yang boleh dipercayai, tegas dan bertanggungjawab. 
 “Saya maklumkan kepada Tuanku Sultan bahawa saya akan bertugas sehinggalah saya tidak lagi menjadi menteri besar,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis berbuka puasa bersama Sultan Selangor di masjid Kampung Assam Jawa dekat sini, malam tadi. 
 Sebelum ini, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, parti itu bersetuju untuk memilih Presidennya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon Menteri Besar Selangor yang baharu menggantikan Abdul Khalid. Terlebih dahulu, Tuanku Sharafuddin merasmikan masjid berharga RM3 juta itu dengan keluasan 8,000 kaki persegi yang boleh memuatkan 1,000 jemaah pada satu-satu masa.-postmetro
Beberapa blog pembangkang kini sedang bertelagah sesama sendiri lantaran keengganan TSKI melepaskan jawatan tersebut demi mengikut halwa nafsu Anwar yang mana secara terang terangan membuat percaturan jawatan kerusi menteri besar sebagai alasan untuk menyingkirkan TSKI.
Sebelum ini TSKI dipertikaikan kreditbilitinya apabila bertandiang pada pemilihan PKR yang lepas apapbila beliau kalah dalam pertandingan mempertahankan kerusi cabang beliau.
Bagaimana pula dengan Wan Azizah yang menang kerusi presiden yang tidak bertanding dimana mana pemilihan PKR?!
Parti lain seperti PAS didalam pakatan kini diam seribu bahasa dalam perebutan ini kerana masih memikirkan keadaan Kedah yang telah terlepas kepada kerajaan pusat pada PRU13 yang lwpas manakala Selangor dikatakan bakal menurut sama senario itu sekiranya kerusi MB tidak dialih sedangkan TSKI walaupun mempunyai karekter yang agak serabut akan begitu beliau masih berjaya memerintah selangor walaupun pelbagai idwa bodoh dan bangang dianjurkan Anwar selaku penasihat ekonomi Selangor sebelum ini..
Pada pandangan penulis Wan Azizah tidak akan memiliki kerusi MB kerana Anwar kini sedang usaha alihkan tumpuan isu ketidaksebuluan anak emasnya Azmin dan Khalid dalam masa yang sama sedang susun punchline dengan menyerang institusi Di-Raja Selangor.
Wan azizah bakal dijadikan benteng untung nasib beliau..Hebat bukan?! Anwar pasti merasakan sekiranya Khalid kekal jadi MB untuk teruskan projek usahasama dengan kerajaan pusat ini bakal merugikan pakatan pada PRU14.
TSkI dilihat hebat kerana berani menyanggah Anwar berbanding Nizar lambai yang sebelum ini menjadi sextoy DAP Nga dan Ngeh komunis bersaudara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*