Kini Pengundi Cina Tak Percaya DAP – Liow Tiong Lai

Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai memberi keyakinan tentang sokongan pengundi Cinta terhadap parti itu semakin bertambah selepas tranformasi menyeluruh yang telah dilakukan oleh Kerajaan Barisan Nasional selepas Pilihan Raya Umum ke-13(PRU 13) yang lalu.
MCA terlibat dalam tranformasi yang dilakukan secara berperingkat selain merujuk kepada agenda dan organisasi, hubungan antara anggota serta peranan kaum wanita dan belia ahlinya.

Antara perkara yang disampaikan oleh Datuk Seri Liow Tiong Lain dimajlis perasmian Konvensyen MCA Perak 2017 di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sultan Azlan Shah kemarin.

Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib Razak yang mengilhamkan agenda Transformasi Nasional 2050 (TN50) antara anjakkan pradikma yang memberi sokongan rakyat kepada MCA dan Barisan Nasional.
Liow juga mengingatkan kepada semua, keyakinan dan sokongan itu tidak hadir dengan sendirinya dan dalam masa yang sama semua harus berhati hati dan memperbanyakan lagi perjumpaan bersama komuniti Cina.

Dan dengan cara itu kita dapat lebih maklumat dan mendalami pelbagai perkara yang dimahukan oleh komuniti Cina khususnya. Para pengundi CInta tidak lagi mempercayai hujah pemimpin pembangkang terutama DAP yang hanya bermain politik tanpa memikirkan masalah sebenar rakyat malah ramai dikalangnya hanya mengumpul kekayaan demi kepentingan peribadi tegas beliau

Tidak ada apa yang boleh dibanggakan dengan pemimpin DAP yang menjadi kerajaan di dua buah negeri Selangor dan Pulau Pinang.
Jika dilihat di Pulau Pinang dibawah kepimpinan Lim Guan Eng, masih banyak masalah yang melibatkan alam sekitar, kesesakan lalu lintas dan apa yang dijanjikan seperti terowong bawah laut yang mahu dibina tidak ada apa apa yang terzahirnya sekadar cakap kosong.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*