Kisah Sebenar Hamidah Gagal Bayar Saman


Pagi tadi admin menerima sekeping gambar yang merujuk kepada cubaan menyongok pembaca terutama yang menyokong bekas ahli UMNO ini kononnya Datuk Hamidah dizalimi dengan ayat nyata “KERANA UMNO RUMAH DISITA DIATAS KES KALIMAH ALLAH” 

Adakah gerakan penyebar fitnah ini ditunjangi Midah dan balacinya?Geng buat poster fitnah UMNO sepertimana dia buat pada Khalid?

Semua sedia maklum Midah bukan lagi ahli UMNO dan kini tindakkan beliau bukannya mewakili parti malah dilihat lebih kurang sama dengan Parti Keadilan Rakyat (KETUM)

Hamidah cukup dikenali disekitar jajahan Gopeng dengan pelbagai isu dalaman dan tempatan yang melibatkan beliau dan adik beliau. Malah admin sendiri pernah berbual dengan seorang kakitangan Pejabat Daerah dan Tnah di Batu Gajah sebelum PRU13 lepas.

“Ghentikan kome dengan Si Midoh tu..haramjadah perangai dia terutama adiknya” – Pengundi Sungai Rapat.
Kenapa dan mengapa sampai macam itu pengundi disana kata? Samseng? Ramai getik dengan Adik Midah?

“Semua barangan akan dilelong termasuk tilam dan bantal”

Ini semua taktik meraih simpati demi menghalalkan fitnah yang dibuat oleh Midah, agak lucu bilamana rumah disita tapi bukan orang Ipoh-Gopeng tak tahu berapa buah rumah dia ada. Ha ha ha..

Nak pindah kemana lepas ini? maklum la orang Perak dah tak gemo..ha ha ha

Gagal bayar ganti rugi, barang rumah Hamidah Osman disita

Gagal melunaskan bayaran ganti rugi RM200,000 dalam satu kes saman fitnah, barangan dalam rumah milik bekas Ketua Penerangan Wanita Umno di Kampung Tersusun Jalan Gopeng di sini, disita oleh Mahkamah Tinggi Ipoh.

Mahkamah mengeluarkan perintah sita itu setelah Datuk Hamidah Osman gagal membayar ganti rugi berkenaan kepada Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad yang memenangi kes saman fitnah terhadap bekas Adun Sungai Rapat itu.

Pada 27 April lalu, Mahkamah Tinggi Shah Alam memerintahkan Hamidah membayar jumlah berkenaan kepada Khalid atas penerbitan artikel yang bertajuk “Umat Islam Perlu Bersatu” di dalam blognya pada sekitar Januari 2010 di mana dalam artikel tersebut, Hamidah didakwa memuatkan gambar ‘superimposed’ Khalid berpakaian ala seorang paderi.

Pernyataan tuntutan Khalid, yang difail pada 23 Disember 2011, mendakwa gambar itu menunjukkan beliau seolah-olah seperti seorang paderi Kristian dan seorang yang murtad.

Hamidah sebelum ini bagaimanapun dipetik sebagai berkata, Khalid mendakwa beliau adalah penulis artikel yang mempunyai gambar ‘superimpose’ plaintif sedangkan beliau bukan penulis artikel itu dan tidak pernah meletakkan gambar tersebut di dalam artikelnya. – Sinarharian


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*