Kit Siang Hanya Diam Mahathir Mahu Wakili DAP?! #ToltakPakatanHarapan #PPBM #DAP #KekalNajib

Sebagaimana yang diketahui umum bahawa Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang mana Pengerusinya adalah Tun Dr Mahathir Mohamad telah dilanda krisis dan kemelut dalaman yang mana berkemungkinan parti ini akan dibatalkan oleh Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS). 

Memandangkan Pilihan Raya Umum Ke – 14 (PRU14) bakal diadakan pada bila – bila masa maka penggunaan nama dan logo PPBM tidak boleh digunakan. Oleh yang demikian bagi meneruskan kelangsungan cita – cita politik merapu dan meraban oleh Tun Mahanthir, maka beliau bersedia bertanding dalam PRU14 dengan menggunakan logo DAP. 


Sewaktu sidang media di adakan di bangunan Parlimen, Lim Kit Siang telah ditanya oleh pemberita akan perkara ini. Namun beliau enggan menjawab sebaliknya beliau menyatakan perkara ini hanya boleh dijawab oleh Setiausaha Agung DAP iaitu anaknya sendiri Lim Guan Eng yang juga Ketua menteri kerajaan DAP Pulau Pinang. Kit Siang juga menambah bahawa Guan Eng bertanggungjawab dalam menentukan perkara ini.

Mahathir rata rata ditolak oleh parti DAP iaitu parti rasis no.1 di negara ini kerana sikap kuku besinya yang memerintah negara ini selama 22 tahun lalu yang melahirkan ramai pembangkang yang kini berada didalam kepimpinan Pakatan Harapan. Mereka mereka ini adalah hasil dari kebencian terhadap UMNO – MAHATHIR. UMNO kini ditinggalkan oleh Mahathir dan cuba di asak dari luar dengan menggunakan DAP/PKR yang ianya lahir dari pemerintahan yang tidak adil oleh beliau.

Jika Lim Kit Siang terlalu menyokong atau bersungguh perihal Mahathir mahu menggunakan logo DAP pada PRU14 akan datang ia  boleh mendatangkan mara bahaya kepada kedudukan beliau didalam DAP yang mana semua bersarang didalam DAP adalah golongan ANTI MAHATHIR dan Kit Siang lebih baik berdiam diri dalam bersetuju dengan tindakan Mahathir kena semua tahu Kit Siam telah menelan dedak RM1Billion daripada Maharthi bukan?!.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*