Kumpulan KRU Kembali Dalam Konsert #KRU25 Di Istana Budaya #KruManiaKENYATAAN MEDIA 
KRU25 DI ISTANA BUDAYA

Kuala Lumpur, 27hb September 2017. KRU Studios Sdn Bhd mengumumkan konsert sambutan ulangtahun ke 25 bagi kumpulan KRU yang dinamakan sebagai “KRU25” akan diadakan pada 4hb, 5hb dan 6hb Mei 2018 di Istana Budaya, Kuala Lumpur.

Pihak KRU telah lama idamkan untuk mengadakan konsert di Istana Budaya namun menanti masa yang sesuai untuk mementaskan perjalanan seni KRU melalui sebuah konsert. Selain lagu-lagu popular KRU dari tahun 90an hingga kini, KRU25 di Istana Budaya adalah istimewa dan berbeza dengan konsert-konsert KRU yang lain kerana turut disampaikan melalui penceritaan walaupun majoriti segmen persembahan tetap berbentuk nyanyian seperti konsert bagi mengembalikan kenangan dan nostalgia peminat-peminat KRU dari dulu hingga kini.

Menurut Dato’ Norman Abdul Halim selaku Penerbit Eksekutif KRU25 “Pemilihan lokasi Istana Budaya adalah amat sesuai dengan konsep persembahan yang ingin disampaikan oleh kami. Selain pentas, sistem bunyi dan penataan cahaya yang dinaik-taraf, suasana eksklusif di Istana Budaya juga akan memberi keselesaan kepada penonton bagi menghayati konsert selama 2 jam ini. Walaupun KRU25 hanya akan diadakan sekitar 7 bulan dari sekarang, pihak kami membuat keputusan untuk mengumumkan tarikh ini lebih awal memandangkan ramai peminat KRU telah lama menantikan pengumuman kami ini dan bagi memastikan peminat-peminat yang tinggal di luar kawasan Lembah Kelang dan di luar negara dapat membuat persediaan awal menjelang Mei nanti.”Sambutan KRU25 telah bermula sejak Ogos 2016 apabila KRU mengadakan konsert di Esplanade, Singapura dimana tiketnya habis dijual. Tidak lama lagi, KRU bakal mengeluarkan single terbaru yang turut dimasukkan dalam album kompilasi KRU25 dalam bentuk digital, CD, DVD dan Vinyl. KRU juga sedang dalam proses penerbitan “Rockumentary” tentang penglibatan KRU didalam dunia seni sejak 1992.

Tempahan tiket dari harga RM158 (tidak termasuk GST) boleh dibuat melalui talian hotline 03-22760038 dan emel kru25@krustudios.com mulai hari ini.


Admin pikap kat page Facebook mereka apa kata layan nostagia lagu mereka sejak 1992! Yang tak minat KRU tu sila meninggal k!Tak payah kondem kondem plak hahahaha

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*