Mahathir Tidak Rugi Apa-apa – Tan Sri Annuar Musa

Ahli UMNO sejati yang berjuang demi agama, bangsa dan tanah air tidak perlu goyah dengan gelagat satu individu, yakni Tun Dr Mahathir Mohamad yang mengumumkan keluar parti, Isnin petang.

Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa berkata, barang siapa yang berjuang kerana Dr Mahathir mungkin akan mengikuti jejak langkah beliau namun hakikatnya ialah UMNO bukan Dr Mahathir dan perjuangan demi rakyat tetap perlu diteruskan.

Menurutnya, pengumuman Dr Mahathir itu sudah lama diduga lantaran ianya merupakan satu lagi strategi berterusan beliau untuk “menumpaskan Datuk Seri Mohd Najib Razak”, selepas usaha mempengaruhi ahli parlimen dan UMNO bahagian juga menemui kegagalan.

Strategi terbaru ini kata Annuar, adalah untuk ‘melumpuhkan dan membunuh UMNO’ sebagai kaedah terakhir menewaskan Perdana Menteri.

Pendekatan itu katanya, didorong pengalaman Dr Mahathir yang menunjukkan bahawa beliau bersedia untuk mengorbankan UMNO demi mencapai matlamat menewaskan musuh peribadi politiknya.

“Kerajaan UMNO Kelantan “dibunuh” dalam usaha Tun Mahathir menewaskan Tengku Razaleigh, Kerajaan UMNO Selangor “terkorban” berikutan usahanya menumpaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Kerajaan Pulau Pinang juga jatuh dalam usahanya menewaskan Tun Abdullah Badawi.

“Tun Mahathir sanggup memberi “hadiah” kepada PAS (Kelantan), PKR (Selangor) dan DAP (Pulau Pinang) asal beliau dapat menewaskan musuhnya.

“Dalam kata lain sejarah membuktikan Tun Mahathir tidak teragak-agak ‘menghadiahkan’ pembangkang kuasa dan kerajaan asalkan beliau berjaya menewaskan dan menyingkirkan orang yang tidak disukainya.

“Itulah Tun Mahathir dalam lipatan sejarah perjuangannya. To fail is never an option…..,” kata Annuar.

Sehubungan itu, beliau menyerahkan kepada ahli UMNO untuk melihat dan menilai episod terbaru yang cuba dilakonkan Dr Mahathir.

Ini katanya kerana, Dr Mahathir tidak rugi apa-apa lantaran beliau dan anggota keluarganya sudah punya segala-galanya, malah anggota keluarga beliau turut tersenarai dalam golongan billionaire terkaya di Malaysia.

“Membunuh UMNO juga satu jalan paling selamat buat Tun Mahathir untuk menjadikan beliau “darling of opposition” dan dengan itu beliau berjaya menukar (turn around) 23 tahun kebencian dan harassment pembangkang kepada dirinya yang selepas ini akan disokong dan dihargai pembangkang atas jasa besarnya meruntuhkan UMNO.

“Sebagai “true Michevellian”, matlamat menghalalkan cara.

“Tun Mahathir tidak sukar melakukan ini kerana didorong kejayaannya menewaskan Tengku Razaleigh Hamzah, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Tun Abdullah Badawi dengan cara ini sebelum ini walaupun kejayaannya itu dibayar dengan harga yang mahal oleh ahli UMNO terutama di Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang.

“Kini Tun Mahathir bersedia menghadiahkan MALAYSIA demi mengekalkan rekod tanpa kalah beliau dalam menewaskan orang yang tidak digemarinya atau yang tidak mahu mengikut “My Way”, kata Annuar yang juga Ketua UMNO Bahagian Ketereh, Kelantan.

sumber : www.bnbbc.my

لاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*