Mass Rapid Transit (MRT) Projek Infra-Rakyat #SPAD #MRT #Prasarana


Projek Mass Rapid Transit (MRT) bukan sekadar sebuah pengangkutan awam baharu di negara ini. MRT akan mengubah langskap dan gaya hidup rakyat kearah yang lebih moden dan selamat. Masa kini pengangkutan awam akan menjadi kemestian dalam kehidupan seharian dan digunakan oleh semua lapisan masyarakat tidak mengira pangkat atau yang miskin mahupun kaya.MRT bukan sebuah projek infrastruktur akan tetapi ia sebuah projek yang mendengar dari pendapat rakyat Malaysia rata rata pengunanya dan sebagai kriteria paling utama, sebuah projek infra-rakyat.

Pelbagai lagi projek seumpama ini sedang dalam perancanganya oleh kerajaan untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih baik pada masa akan datang. Pastinya ianya satu rancangan yang memanfaatnya dinikmati oleh rakyat Malaysia.
Dan MRT inilah pemula, penggerak, pemacunya. Mod pengangkutan awam pilihan yang akan membawa Malaysia dan rakyat Malaysia di dalamnya satu tranformasi kepada sistem pengangkutan awam yang berdaya saing, selamat dan memberikan impak positif kepada kesejahteraan rakyat Malaysia.

Baca juga ucapan YB PM Najib Razak berkenaan Projek Mass Rapid Transit (MRT) :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*