Masyakat Cina Jangan Percaya DAP – Liow #MCA

Lepas beberapa penggal pembangkang menakluk beberapa kerusi sebelum ini milik Barisan Nasional pada Pilihan Raya Umum yang lalu, Jelas kegagalan dan ketidak prihatinan wakil rakyat pembangkang kini menjadi barah dalam masyarakat yang dahagakan perhatian dan pembelaan dari wakil yang dipilih oleh rakyat. Sikap berlepas tangan dan tidak memberikan tumpuan sebagai wakil yang sepatutnya membawa suara rakyat tidak berjaya diangkat lantaran sikap dan hanya pandai bercakap tidak bertindak dengan bersungguh.
Antara komuniti besar yang terpedaya dengan janji manis dan fitnah pembangkang yang diketuai DAP adalah masyarakat Cina yang kini dijadikan perisai untuk melaga lagakan sesama kaum di Negara ini. Cara berpolik begini tidak wajar disokong dan harus ditentang dengan memberikan isyarat mudah iaitu kembali memberikan mandat kepada MCA.
 

Selama Negara ini Merdeka banyak telah kejayaan dan kehendak masyarakat Cina telah berjaya ditunaikan bukan bermain kata kata perkauman sepertimana yang dipraktikan dalam DAP. Tindakan DAP yang menguris hati kaum lain dengan membakar semangat orang Cina yang akhirnya meruntuhkan perpaduan dan kemuafakatan hidup berbilang bangsa di Malaysia.
Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai menegaskan bahawa masyarakat Cina negara ini seharusnya berada bersama didalam arus perdana pembangunan negara dan jangan tertinggal kebelakang, masyarakat Cina negara ini seharusnya tidak mudah diperlekeh oleh putar belit pembangkang yang diketuai oleh DAP yang sering memainkan isu perkauman.
Pada Piliharaya Umum Ke 14 akan datang masyakat Cina sewajarnya member sokongan padu kepada MCA untuk menjamin kesejahteraan, kebajikan dan masa depan mereka sendiri. Menyokong DAP tidak menjanjikan apa apa pulangan yang baik kepada masyakat Cina malahan ia adalah wabak yang membahayakan dan harus ditolak secara total oleh orang orang Cina.
MCA dan Barisan Nasional tidak menyimpan perasaan dendam atau mengungkit kisah PRU13 terhadap masyakat Cina yang terperdaya janji kosong Pakatan Rakyat kerana sudah menjadi lumrah dalam perebutan kuasa apa sahaja pihak pembangkang akan jadikan alat meskipun terpaksa mengunakan kata kata kejian dan makian untuk memburukan pemerintah yang telus dan ikhlas dalam memastikan agenda membantu rakyat terlaksana.
MCA meskipun telah ditolak diberapa kawasan yang majoriti tinggi kaum Cina, Jentera dan shaf kepimpinan parti MCA terus mendekati rakyat dengan pelbagai pendekatan untuk kebaikkan kaum Cina dan masyarakat setempat terutama kawasan yang telah ditakluki pembangkang.
 

Di Bentong baru-baru ini diadakan Festival Kebudayaan Durian Antarabangsa. Datuk Seri Liow telah menasihatkan masyarakat Cina dan rakyat setempat bahawa mereka tidak seharusnya terpinggir tetapi perlu bersama mengambil kesempatan dari eko-pelancongan yang mengalakkan pertumbuhan ekonomi yang memberi kebaikkan kepada rakyat dan juga negara.

“Durian bukan lagi setakat raja buah, tapi kedudukannya telah meningkat sehingga menjadi bilateral diplomasi seperti yang berlaku antara Malaysia dan China. Malah pelancong China juga sanggup datang ke Bentong untuk menikmati Musang King.

“Raub yang terkenal sebagai pengeluar Musang King juga terletak bersebelahan daerah ini, memudahkan kami untuk membawa dan mempromosikan raja buah ini,” katanya pada sidang media selepas menghadiri Festival Pelancongan Kebudayaan Durian Antarabangsa Malaysia 2017 di sini, hari ini.

Turut hadir Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Liow turut mengajak kaum Cina agar tidak ketinggalan untuk bersama dibarisan hadapan ketika negara yang dalam fasa tranformasi kearah sebagai sebuah negara maju masa hadapan. Terbuai dengan penipuan pembangkang tidak memberikan kelebihan kepada kaum Cina yang hanya ada adalah janji manis dan kata kosong tanpa pelaksaan yang konsisten, Malah dikalangan mereka sendiri bertelagah dalam memilih ketua yang akhirnya menjadi mangsanya adalah rakyat.
Masyarakat Cina seharusnya membuka mata dan tidak memberi peluang sekali lagi kepada DAP dan parti parti pembangkang, MCA selama ini berjuang  demi rakyat khususnya kaum Cina dan Negara adalah satu fakta yang tidak dapat dinafikan dan ianya terbukti dengan kejayaan dan pelaksaan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*