Mat Sabu Campak “Lima Puluh Sen” Pada Pemuda PAS #PRKPermatangPauh #PRKRompin

Setelah Mat Sabu dihalau oleh penyokong PAS sendiri di Keratong 4 Romping, Pahang sehingga tidak dibenarkan masuk di “Himpunan Selamatkan FELDA 2.0” pada 26 April lepas dan membawa kepada gagalnya himpunan tersebut itu memberi isyarat Mat Sabu bukan pilihan orang PAS dalam mengepalai perjuangan PAS pada Muktamar ke-61 pada Jun nanti. 
Berdesing cuping telinga puppet DAP itu bilamana Pemuda PAS Permatang Pauh bertindak memboikot calon PKR di Permatang Pauh, maka dengan itu “plan B” terpaksa digunakan?

“Pemuda PAS Pulau Pinang hari ini menukar pendirian mereka yang tidak menyertai kempen untuk presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh.”

Akhirnya Mat Sabu mengunakan “kuasa pitis” untuk mengelakkan pisang berbuah dua kali di PRK Permatang Pauh pula dengan melemparkan “LIMA PULUH SEN” kepada Pemuda PAS Pulau Pinang yang mana sebelum ini saudara Mohd Yusni Mat Piah dianggap menentang Mat Sabu kerana bersepakatan dengan PKR yang menghina Tuan Presiden PAS sendiri TG Hadi Awang dan hari ini kuasa “LIMA PULUH SEN” juga menyebabkan Pemuda PAS Pulau Pinang kembali kepada ribaan Mat Sabu dan meninggalkan TG Presidennya sendiri.

DAP sendiri mengambil jalan selamat tidak berkerjasama dengan PAS kerana itu perkara yang merugikan lalu Mat Sabu adalah satu satunya cara untuk DAP menjadikannya alasan kukuh untuk tidak menyalahkan “kesepakatan yang tidak pakat” antara DAP dan PAS yang secara terang terangan menolak Presiden PAS hari ini dengan bantuan PASMA dan Anuarinas.

Nampaknya geng PAS Rompin tidak boleh dibeli dengan mudah oleh Mat Sabu, maklumlah orang FELDA kaya kaya. Ada pula memandai kata orang FELDA boleh dibeli dengan RM20?للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*