Mat Sabu Terus Kekal Jadi “Anjing” DAP #LawanDAP #DAP #Amanah #PakatanHarapan

Konvensyen PAN di Alor Setar pada 21hb Oktober telah dipenuhi dengan ucapan – ucapan yang sarat dengan kecaman terhadap dasar – dasar kerajaan pusat serta mempertahankan sekutu utama parti itu DAP. Sepatutnya di dalam konvensyen tersebut perlu di jelaskan akan hala tuju dan dasar parti. Ucapan- ucapan yang menjengkelkan ini terpacul dari Presiden PAN sendiri iaitu Mohamad Sabu sewaktu beliau berucap di dalam konvensyen tersebut.

Mat Sabu yang juga bekas Timbalan Presiden PAS kelihatan bermati-matian mempertahankan DAP dengan mendakwa UMNO dan BN serta PAS sengaja menjadikan parti serpihan PAP itu sebagai modal politik untuk melemahkan Pakatan Harapan.
Mat Sabu dalam ucapannya menyatakan dengan sinis bahawa DAP telah menjadi ‘punchbag’ bagi isu yang membabitkan politik dan isu perkauman oleh parti – parti politik yang berkepentingan khususnya BN dan beliau turut menyindir parti PAS apabila mendakwa parti islam itu mengamalkan sistem politik secara sempit dan menambah bahawa dalam persaingan politik ianya perlu bersaing dengan sihat dan bukannya berlawan serta menekan dan menundukkan orang lain, ujar Mat Sabu lagi.
Konvensyen PAN yang berlangsung di Alor Setar itu telah dihadiri seramai 765 perwakilan dari 153 kawasan dari seluruh negara
Hampir kesemua pimpinan utama dari blok pembangkang kecuali PAS telah hadir dalm konvensyen tersebut seperti, Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad, Presiden Pakatan harapan, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, Presiden PPBM, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Timbalan Presiden PPBM, Datuk Seri Mukhriz Mahathir.
Mat Sabu sebelum ini dilaporkan menerima bayaran elaun bulanan yang agak besar jumlahnya daripada kerajaan DAP Pulau Pinang, jadi tidak hairanlah mengapa gerak gerinya jelas seperti seekor anjing yang taat pada tuannya.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*