MCA Tidak Pilih Kasih #MCA

Beza diantara MCA dan DAP yang amat ketara dalam usaha membela nasib masyarakat dinegara ini. DAP mengamalkan kronisme dan perkauman sehinggakan ada pengundi mereka sendiri dinafikan hak hanya kerana bukan berbangsa cina.

Meskipun MCA sebuah parti politik yang berdasarkan kaum cina di Malaysia namun MCA antara parti besar didalam komponen Barisan Nasional. MCA tidak pernah mengamalkan sikap pilih kasih dalam segala usaha mereka. MCA menyokong penuh itikad perjuangan YB PM Malaysia DS Najib Tun Razak dalam melaksanakan intipati 1Malaysia yang menjadi pegangan utama Barisan Nasional sebuah parti yang memerintah negara ini.
Baru baru ini enam (6) buah rumah uzur di Kampung Tanah Panjis dan Jalan Gemas sekitar Rompin, Pahang. Mereka telah menerima peruntukkan RM10,000 setiap unit bagi tujuan membaikpulih kediaman tersebut.
Peruntukan ini disalurkan dari usaha Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Wee Ka Siong yang kini menjadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Ketua Kampung Tanah Panjis, Tea Kiew Chai menyifatkan bantuan yang disalurkan ini bertujuan membantu penduduk setempat tanpa mengambil kira warna kulit mahupun agamanya.
Jika diukur dari keprihatinan MCA ini, Jelas MCA tidak pernah mengamalkan politik perkauman seperti DAP yang jelas sentiasa panas dengan isu perkauman dan kerap menyentuh sensitivity masyakat Malaysia. DAP hanya pandai berpolitik tetapi tidak dalam usaha membantu rakyat. Didalam pakatan pembangkang pun DAP tidak mampu untuk saling berkerjasama apatahlagi berkerja untuk rakyat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*