MCA Yakin Pengundi Cina Wangsa Maju sokong BN #MCA

Pengerusi MCA Wilayah Persekutuan Yew Teong Look merupakan calon Barisan Nasional (BN) di Wangsa Maju pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14). Beliau ditampilkan semula setelah kerusi parlimen ini telah diwakili oleh calon UMNO Mohd Shafei Abdullah pada PRU13. 

Keadaan ini telah menimbulkan sedikti polimik khususnya dari kalangan penyokong UMNO setelah calon MCA dumumkan sebagai calon di parlimen Wangsa Maju. Namun keadaan ini tidak lama kerana masing masing faham bahawa PRU kali ini bukanlah medan untuk bertelagah dan berpecah. Kerana yang lebih penting untuk merampas kembali kerusi daripada pembangkang. 

Oleh yang demikian dengan berakhirnya polimik ini maka Presiden MCA Liow Tiong Lai amat yakin bahawa parlimen Wangsa Maju akan kembali dimenangi oleh BN apatah lagi melihatkan sokongan terbuka calon BN daripada MCA yang kembali ditampilkan pada PRU14. 

Berdasarkan tinjauan dan gerak kerja yang dilakukan, Tion Lai menjelaskan bahawa sokongan orang cina terhadap Yew di kawasan Wangsa Maju amat tinggi kerana mereka sudah kenal lama dengan Yew dan Liow Tiong Lai juga menyambut baik kenyataan Mohd Shafie kini yang ternyata sudah selari dengan kehedendak pucuk pimpinan BN dengan memaklumkan bahawa beliau akan memberi sokongan kepada calon BN yang bertanding pada PRU14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*