McDonald’s Kota Bharu Sambut Hari Kokurikulum Di Hospital! #McDonaldsMalaysia #McDonalds

Artikel demi atrikel dibuat untuk menyatakan kebenaran dan kepalsuan fakta yang telah dibuat oleh berbagai pihak tentang persoalan dimanakah sumbangan McDonald’s disalurkan oleh McDonald’s Malaysia.

Sebelum ini banyak dikongsikan didalam blog ini sumbangan dan fakta yang dikeluarkan oleh pihak McDonalds Malaysia terhadap semua tuduhan dan apa peranan McDonalds Malaysia dalam tanggungjawab sosial kepada masyarakat Malaysia.

Sebelum ini McDonald’s Malaysia difitnah sedaya upaya oleh segelintir netizen yang termakan dengan dakyah dan fakta terpesong kononnya McDonald’s Malaysia menyumbang dana kepada penaklukan Palestin oleh Israel. Sedangkan sehingga hari ini tidak ada bukti dan fakta yang kukuh terhadap tuduhan itu, Malahan Duta Palestin di Malaysia juga menyangkal dakwaan tersebut, dengan alasan tidak ada bukti yang merujuk kepada perbuatan tersebut.

Pandangan negetif ini berterusan sehinggakan ada dakwaan kononnya McDonald’s Malaysia tidak halal dan tidak mendapat pensijilan JAKIM. Alhamdulillah, Semua tuduhan ini dijelaskan dengan fakta dan bukti yang kukuh oleh pihak McDonald’s Malaysia.

Hakikatnya di Malaysia, McDonald’s memberikan khidmat sosialnya kepada semua, tanpa prejudis dan tidak mengira latar belakang agama mahupun kaum. Sebanyak RM11juta telah disalurkan sehingga kini melalui berbagai program yang diwujudkan oleh McDonald’s Malaysia. Pengagihan sumbangan dilakukan ini adalah untuk memastikan akan dapat mengurangkan beban yang ditanggung oleh insan yang amat memerlukan.

Antara Program Kemasyarakatan oleh McDonald’s Malaysia :-


Kelantan – Pada 19 Mei yang lalu McDonald’s antara menyumbang kepada Hari Kokurikulum Sekolah di Sekolah dalam Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kota Bahru.

Turut hari tersebut berlangsung Majlis penyerahan sumbangan buku-buku latihan terkini dan alat tulis daripada McDonald’s cawangan Kota Bharu. 
Terima kasih kepada semua guru-guru yang diamanahkan untuk mengajar di Sekolah Dalam Hospital (HUSM). Terima kasih dan syabas kerana sentiasa sabar memberi motivasi yang positif kepada pesakit. 

Tidak lupa sekalung ucapan tahniah kepada McDonald’s Malaysia yang tidak jemu memberikan sumbangan dan bantuan kepada para insan yang memerlukan ini.

Jom like page McDonald’s Kota Bahru :https://www.facebook.com/McDonaldsKB/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*