Media Asing Mempunyai Agenda Sendiri – Tun Mahathir #KekalNajib

Tan Sri Shahrir Abdul Samad menyifatkan amat malang kerana Tun Dr Mahathir Mohamad sanggup mengorbankan prinsipnya semata-mata kerana agenda mahu menjatuhkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ini termasuk mula menggunakan media asing untuk memburuk-burukkan Najib dan UMNO sedangkan dahulu Tun Mahathir cukup menentang media asing.

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Barisan Nasional (BNBBC) itu berkata, tindakan Tun Mahathir ketika ini bertentangan dengan apa yang dipertahankan di zaman pemerintahannya dahulu.


Beliau mengulas wawancara mantan perdana meteri itu dengan The New York Times (NYT) yang terus mengkritik Najib, 1MDB malah menyifatkan UMNO semakin lemah dan Barisan Nasional (BN) bakal kalah pada PRU akan datang.

“Saya tidak terperanjat dengan serangan Tun Mahathir sebab UMNO sebenarnya semakin kuat apabila menambah kerusi parlimen daripada 80 kepada 88 kerusi pada PRU 13,”.

“Dia (Tun Mahathir) juga sudah serang UMNO ketika itu. Jika kita lihat UMNO semakin kuat dengan ramai muka baru golongan profesional, peguam dan doktor diberikan peluang dalam parti dan jadi ahli parlimen ketika ini,” ujarnya kepada BNBBC.my

Bagi Shahrir, dakwaan Tun Mahathir tidak tepat kerana UMNO bukan bertambah runcing, rosak seperti didakwa sebaliknya proses peremajaan parti dengan memberikan peluang golongan muda serta cerdik tampil ke depan.

Shahrir yang juga Ahli Parlimen Johor Bharu menyatakan kecewanya kerana Tun Mahathir sanggup mengorbankan prinsip kerana agenda dan matlamat mahu menjatuhkan Najib.

“Prinsipnya dahulu, beliau ketepikan. Dulu, beliau seru pertahankan parti, Jangan berpecah. Jangan percaya media asing, tetapi sekarang dia sendiri gunakan ‘New York Times’,” jelasnya. – BNBBCDulu cakap lain hari ini beliau pula mengunakan media asing untuk hentam kerajaan?! Sedangkan Mahathir sebelum ini pernah menyatakan.. “Media asing mempunyai agenda sendiri,” dalam blognya.

Hari ini agenda siapa New York Times bawa?! 
Anwar dan Mahathir dari kubang yang sama.. 

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*