Melayu Suka Mengamuk Bulan Puasa!

Hanya kerana mengamuk akibat keretanya dilanggar oleh seorang pemandu yang cuai. Nasib tidak menyelebelahi beliau secara senaja kejadan itu dirakam dan disebarkan di media maya sehinggakan mendapat perhatian beberapa vip,Lalu pemain media maya yang gegeh nak jadi orang pertama yang menyiarkannya.

Impak dari insiden itu wanita tersebut menerima kecaman hebat dari para-para keyboard warrior yang secara semborono menyerang wanita tersebut sehinggakan hari ini peniagaan beliau turut diserang hanya kerana kesilapan kecil kerana terlalu marah keretanya dilanggar


Beribu komen berbentuk negative dibulan puasa ini lantaran marah kepada tindakkan wanita didalam video tersebut. Dalam tidak sedar tindakkan tukang komen saling tak tumpah macam wanita yang dimaksudkan BAHASA kurang ajar itu.

Komen berbentuk tuduhan, hinaan dan makian yang tidak berbelas kasihan ditujukan kepada beliau kononnya beliau bongkak dan sombong kerana memarahi seorang lelaki tua yang melanggar keretanya dari arah belakang.

pemandu cuai itu tidak dimarahi oleh majoriti pembaca tetapi para pembaca lebih berminat pada tindakkan tidak sepatutnya dilakukan oleh wanita tersebut mengeluarkan ‘steering lock’ untuk mengertak pakcik tersebut.

Wanita itu mendakwa pakcik itu sudah diberi amaran sebelum itu..tetapi masih nak langgar gak(cuai) apakah bahasa kebinatangannya yang harus ditutur oleh awek tersebut kepada orang yang tak reti bahasa dan beradap ketika memandu??

Korang tak ada ahli keluarga yang mati sebab di langgar pemandu cuai boleh la cakap…

baca gak hujah ini:
http://harapan-esok.blogspot.com/2014/07/isu-cdm25hentikan-mengutuk-wanita.html

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*