Mengapa DAP takut dengan Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary

Kenapa pembangkang seperti Tony Pua merasa tergugat sangat dengan Syed Mokhtar ?. Kenalan saya yang sekarang bekerja di Malaysian Mining Corporation amat mengagumi ‘business acumen’ Tan Sri. Beliau sangat ‘shrewd’, low profile dan amat mementingkan kebajikan pekerja. 

Perniagaan yang diamanahkan kepada beliau semuanya perniagaan yang sedia ada dan sudah pun mempunyai kumpulan pengurusan masing masing. Syarikat syarikat tersebut cuma mendapat suntikan baru dalam bentuk pengurusan strategik, modal tambahan, pengukuhan pasaran dan kolaberasi synergy antara syarikat syarikat yang diuruskan dibawah satu pengurusan induk. 
Syarikat pembuat roti, pengimpot beras, pembuat kereta, syarikat insuran, pelabuhan dan sebagai nya mempunyai kepentingan strategik kepada ekonomi negara. Namun semua syarikat tersebut adalah bebas dari segi kebergantungan perniagaan antara mereka dan sekiranya perlu dimerdekakan atau gagal sekalipun tidak akan membawa kesan kepada syarikat syarikat yang lain. 
Syed Mokhtar juga adalah seorang dermawan dan ‘philanthropist’. Beliau menubuhkan Yayasan Al-Bukhary khusus bagi tujuan menjalankan aktiviti aktiviti dakwah dan kebajikan. Dilapurkan keuntungan dari perniagaan beliau disalurkan untuk kebajikan melalui Yayasan ini

Tony Pig gunakan cerita menyemai sentimen membenci orang
 yang banyak membantu umat islam di Malaysia.

Tony Pua menyatakan akan membuang penjawat awam yang rata-ratanya orang melayu jika pakatan rakyat memerintah, ini sesuatu yang jelas dan terang beliau teramat la benci kepada orang melayu yg hidup bergantungan dengan kerajaan hari ini, malahan jika ada orang melayu islam yang berjaya seperti Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary, Dia tak senang duduk.

Dia bakar perasaan orang melayu yang cukup terkenal dengan perasaan dengki dan ada yg boleh di laga-lagakan, Ya Allah..Jauhi Malaysia dari orang seperti ini!

Project Khas Klik sini : Kurangkan kakitangan kerajaan

abu ubaidi
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*