#MH370 : MP Pembangkang Mampu Cari Bangkai Pesawat?!

Ahli parlimen DAP Segambut, Lim Lip Eng menarik balik kenyataan beliau yang mendakwa pembangkang mampu mencari kehilangan pesawat MH370 sekiranya mempunyai sumber.


Tindakan itu tidak sampai 24 jam selepas membuat dakwaan itu dalam sidang Dewan Rakyat pada Khamis ketika bertekak berhubung perkara mencari dan menyelamat dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim dan ahli parlimen Kinabantangan, Datuk Bung Mokhtar Radin.
“Saya mahu menarik balik kenyataan saya iaitu: Ia cukup senang. Jadikan seorang pemimpin DAP sebagai komander tentera udara atau laut, kemudian kami akan mencari MH370′,” kata Lim dalam satu sidang media yang diadakannya, pada Jumaat.
Lim berharap semua pihak dapat menerima kekesalannya kerana membuat kenyataan tersebut.
Lim turut menjelaskan membuat kenyataan itu atas kapasiti peribadi dan ia tiada kena mengena dengan partinya.
Bung Mokhtar dalam sesi sidang pada Khamis angin dengan sikap ahli-ahli pembangkang yang setiap hari membuat bising di Dewan Rakyat dengan macam-macam teori berhubung insiden MH370.
Beliau kemudiannya mengajak mereka menyertai misi mencari pesawat itu selepas mendapati pembangkang masih tidak berpuas hati dengan penjelasan kerajaan sebelum ini.
Kata Bung Mokhtar, kerajaan tidak akan beri jawapan tidak munasabah semata-mata bagi memenuhi kehendak mana-mana pihak sedangkan ianya tidak sahih.
Katanya, kerajaan harus tegas dengan tidak memberikan jawapan yang bodoh kepada soalan-soalan yang tidak rasional dan tidak masuk akal.-bnbbc.my
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*