“Minta Maaf Kepada Anda Kerana…” – Tan Sri Abdul Khalid brahim

Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid brahim hari ini secara terbuka meminta maaf kepada rakyat Selangor kerana mengheret mereka dalam krisis politik pertikaian menteri besar.

Bercakap di hadapan kira-kira 200 kakitangan anak syarikat Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Khalid meminta maaf kerana dalam usaha cuba mempertahankan integritinya, secara tidak langsung rakyat dan kakitangan kerajaan negeri terlibat sama.

“Minta maaf kerana perhatian yang diberikan kepada anda. Bagi saya, itu tidak mengapa, kerana saya memilih untuk menjadi ahli politik…. Jadi, saya terpaksa menghadapinya.

“Minta maaf kepada anda kerana datang ke sini bukan untuk terlibat dalam keadaan ini. Itulah harga sebuah integriti,” katanya ketika merasmikan Persidangan Integriti Tahun Ketiga PKNS di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC).

Khalid turut memetik hadith Rasulullah riwayat Bukhari yang menyentuh tentang amanah: “Sekiranya sesuatu urusan itu diserahkan kepada orang yang bukan ahlinya, maka tunggulah saat kehancuran.”

Menteri besar daripada Bebas itu mula mendiamkan diri dan mengelak daripada berjumpa wartawan sejak PAS pada Ahad lalu memutuskan kekal bersama Pakatan Rakyat dan bersetuju dengan pertukaran kerusi menteri besar.

Beliau ketika ditanya wartawan juga enggan memberikan sebarang komen, sebaliknya hanya tersenyum dan berlalu pergi sambil dikawal ketat oleh pegawai keselamatan. –themalaysianinsider


Mahkamah masih bebaskan Peliwat ini sebab UMNO suka peliwat tu meroyan diseluruh media asing burukkan negara hinggakan ramai pelabur lari dari Malaysia. 


Krisis air di Selangor adalah ‘jarum halus ‘Anwar mahu rakyat marahkan kerajaan pusat kerana krisis ini banyak pelabur tutup ķilang di Selangor dan berpindah ke tempat lain ini menyebabkan jumlah pengangguran meningkat. Khalid ditendang hari ini kerana imej Khalid hancur kerana menjadi benteng krisis berpanjangan ini. Dalam ertikata lain Anwar salahkan Khalid tak reti memerintah dan marah pada Khalid kerana cuba menyelamatkan Selangor dengan berkerjasama dengan kerajaan pusat untuk kepentingan rakyat Selangor.
Kenapa UMNO cuba bantu kerajaan Selangor? ingat semua orang Selangor sokong peliwat ker?..kah kah kah..


Kepada macai macai yang pangkoh PR kat Selangor tu mandi tadah air kencing je..Sebab bodohnya pilihan korang berketuakan kaki kencing..kah kah kah
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.