Misi DAP hapuskan orang Melayu & Islam

Bagi yang masih tidak nampak siapa DAP sebenarnya, saya ingin menjelaskan beberapa perkara pokok tentang DAP supaya kita boleh menilai sendiri samaada kita boleh bersama mereka ataupun tidak :-

1. Perlembagaan: Dari segi perlembagaan jelas menunjukkan DAP memperjuangkan ideologi sosialis. Ini amat bertentangna dengan Islam.
2. Malaysian Malaysia. Konsep menghilangkan identiti bangsa memang menjadi dasar perjuangan DAP. Mereka tidak mahu lagi rakyat dinegara ini mengenali diri mereka sebagai Melayu, Cina atau India. Tetapi sebaliknya semuanya berbangsa Malasia. Sekali lalu nampak macam tiak ada apa tetapi disebalinya mereka cuba mneghilangkan yang utamanya iedentiti Melayu. Dengan itu secara otomatiknya Islam yang ada pada orang Melayu dalam perlembagaan akan boleh dipertikaikan.
3. Memeperjuangkan Pluralisma. Jelas DAP amat beriman dengan konsep pluralisma ini iaitu menyamakan semua agama. Maka sebab itu bantuan diberikan kepada semua agama. Kedudukan semua agama juga diberi pengiktirafan dan layanan yang sama juga diberi pada semua agama.
4. Memperjuangakn Liberalisma. DAP juga amat kuat meperjuangakan liberlaisma yang mengutamakan kehendak manusia dan mengiktiraf kebebasan setiap individu dalam menentukan apa yang mereka ingin lakukan tanpa boleh digugat. Maka sebab itu LGBT dan yang seumpamnya boleh diterima oleh mereka sebagai sebahagian hak asasi manusia.
5. Menolak hukum Islam. Kenyataan membuktikan bahawa sudah beberapa kali pimpinan utama DAP menolak hukum Islam dan menyatakan bahawa PR tidak menjadikan perlaksanaan hukum Islam sebagai dasar perjuangan. Hujah yang mengatakan mereka semakin dekat kepada Islam adalah hujah yang sangat dangkal yang tidak ada bukti kukuh. Hanya mereka yang buta saja gagal untuk memahami sikap DAP ini.
Banyak lagi yang boleh dinukilkan terhadap DAP yang tidak memungkinkan mana-mana umat Islam boleh menerima perjuangan mereka. Bagi mereka yang cuba untuk menjernihkan DAP dan mengajak umat Islam menyokong DAP adalah seorang yang dangkal ilmunya. Mungkin mereka ada niat lain yang tersembunyi yang hanya Allah saja yang tahu, Namun mereka jangan lupa bahawa tindakan mereka ini akan menambahkan kekeliruan dikalangan umat Islam dan mereka akan bertanggungjawab di hadapan Allah nanti.
Bila PR jadi kerajaan, DSAI adalah PM, Hj Hadi TPM 1 dan LGE TPM 2. Kira2 inilah gambaran awal yang membuatkan penyokong PR senyum dalam mimpi.
Menteri apa mereka ni?
DAP akan keluarkan bukti skandal seks DSAI yang tersimpan selama ini dan usul undi tak percaya di dewan. Singapore pun banyak bahan bukti yang disimpan selama ini. DSAI akan kantoi sebab semua MP bukan Melayu baik dari BN mahu pun PR akan mengundi tolak DSAI dan akhirnya DSAI tersungkur.
Walau pun begitu TPM 1 tetap gagal ganti PM yang telah tersungkur sebab tak cukup sokongan ahli dewan. Semua ahli dewan bukan Melayu baik dari BN mahu pun PR akan bersatu padu menyokong LGE sebagai PM bukan Melayu Malaysia yang pertama.
ترلوكيسله سجاره بارو، نڬري ملايو دڤراينته اوليه بڠسا ڤنداتڠ. بڠسا يڠ ساتو وقتو دولو مرمڤت، مڠميس ممينتا بلس كاسيهن اورڠ ملايو. بڠسا يڠ ساتو ماس دولو هاڽ مماكاي ترومڤه، سيڠليت دان سلوار كاتوق ﴿سلوار جروت ڤينديق﴾.
لڤس تو باروله چيتا-چيتا لقي سلاما اين اونتوق مڽرتاي مليسيا ترچاڤاي. تتاڤي مليسيا يڠ دكواساا اوليه دڤ دان كونچو-كونچوڽ مناجد ججاهن تعلوق سيڠاڤورا. ماس تو باروله ملايو ڤڠخيانت ايت تاهو اڤ اكن جادي ڤد مريك. سكارڠڤون مريك ڤندڠ سبله مات كڤد ملايو تق كيراله ڤاس ك ڤقر ك، اڤاته لاڬي بيلا سوده داڤت كواس، تنتو جادي ماچم سيڠاڤورا. سلطان دجومودكن دان دلانتيق ڤريسيدن.
ڤريسيدن ڤرتام بڠسا ملايو تو اداله ملايو يڠ تراخير جادي ڤريسيدنڽ. ننتي بارو له يڠ سلاما اين برسكوڠكول دڠن دڤ اكن تاهو لاڠيت تو تيڠ اتاو رنده. سسل كمودين تق ڬونا لاڬي. ڤڠيكوت ڤاس تق ڤرنه ڤرچاي بندا بڬيني كران مڽاڠكا:”تقكن توان ڬورو دوا اورڠ تو تق تاهو؟” سلالو ساڠت دڠر اوڠكاڤن بڬيني. سموا مات ممندڠ توك ڬورو مريك بيلا اد ايسو. بياساله توك ڬورو تو ڤون ماچم كيت جوڬ، بيلا نمڤق نق كنتوءي دان جادي مالو، كناله ڤوسيڠ2 سيكيت. لاهيرله ببراڤ فتوى مڠاروت يڠ بربليت2. فتوى بارو مڠڬنتيكن فتوى لاما يڠ ده تق بوليه ڤاكاي. ڤاس راس دڤا داڤت تمبه كروسي، سبنرڽ دڤ يڠ ماكين منونجول سبب اورڠ چينا برساتو، ملايو … هها… نوار ده كچايكن جادي ابو. تقكن داڤت اڤ يڠ دكجر ماله هيلڠ ڤولا اڤ يڠ دكندوڠ. سببڽ موده… طمع. چوبا ايڠت كمبالي چريتا كانق2 “انجيڠ دڠن بايڠ2”.

*Pandai Mengaji mesti boleh baca jawi~♥
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*