MP Rantau Panjang Hati Penuh Hasad Dengki

Ahli Parlimen PAS Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yusoff disifatkan "berniat jahat" oleh Menteri di Jabatan perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim kerana bertanya sama ada program Permata Negara bertujuan menaikkan nama isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

"Yang berhormat pakaian nampak macam Islam tapi mulutnya…," kata Shahidan tidak menghabiskan ayat beliau ketika menjawab soalan tambahan Siti Zailah dalam sesi pertanyaan-pertanyaan bagi jawap lisan di Dewan Rakyat, Parlimen, Rabu.

"Saya berdoa semoga Allah membuka hatimu agar jadi lebih mulia," kata Shahidan yang juga ahli Parlimen Arau.

Siti Zailah dalam soalannya membangkitkan kenapa kerajaan tidak memperkukuh dan memperkasakan agensi pendidikan kanak-kanak sedia ada seperti KEMAS dan Tadika, sebaliknya memilih untuk menumpukan kepada pembangunan institusi baru iaitu Permata yang dinaungi Rosmah.

"Adakah ini agenda untuk menaikkan nama isteri perdana menteri?" soal Siti Zaleha dalam sesi berkenaan.
Shahidan juga sempat membacakan sepotong ayat suci Al-Quran beserta dengan maksudnya sekali yang berbunyi

"Wahai orang-orang yang beriman! Jangan kamu buruk sangka dan jangan kamu mengintai keburukan orang" yang bertujuan menasihati Siti Zaleha sebelum menjawap soalan ahli Parlimen PAS.

"Tidak. Permata tidak menaikkan nama Rosmah, Permata menaikkan nama negara.

"Program Permata cukup mulia, isteri perdana menteri tidak menerima gaji untuk mengabdikan diri kepada negara.
"Tidak baik kita buruk sangka kepada orang yang mengabdikan diri kepada negara," kata Shahidan.

Beliau turut menyeru PAS dan PKR untuk menggunapakai kurikulum Permata dalam pendidikan kanak-kanak kerana kurikulum berkenaan diiktiraf di peringkat antarabangsa.-bnbbc.my

MP PAS ini lupa sebelum bercakap tentang KEMAS atau program permata, beliau sewajarnya merujuk kepada negeri yang memenangkan beliau untuk menjadi MP, Disana diterimakah program ini oleh orang PAS?!

Orang PAS pun tak nak hantar anak ke KEMAS lepas tu duk kutuk DS Rosmah sebab bantu naikkan negara dengan tugas tugas berkonseptkan pendidikan anak anak pra-sekolah yang diiktiraf dunia.

MP PAS hanya tahu menyerang peribadi Isteri PM hanya selepas habis modal.

Cuba tanya MP tu, Anak dia masuk tadika KEMAS ke?aku sanggup potong jari kalau YA!!!

Siti Mulut palat cakap macam pandai!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*