Muhyiddin Hanya Pandai Singkirkan Presiden UMNO!

Amat pelik juga dengan Timbalan Presiden UMNO bernama Tan Sri Muhyiddin Yassin ini.

Ketika menceritakan kepada jemputan dan hadhirin yang sedia mendengar rintihan hati nya beberapa hari lalu, tanpa di sengaja kan beliau mendedahkan betapa amat betul tindakan di buat oleh DS Najib.

Dalam mahu memburukan 1MDB yang telah di kenalpasti oleh Tun Mahathir untuk di jadi kan alat menurunkan DS Najib , TSMY mendedahkan 1MDB sentiasa di bawa kekabinet untuk di bincang kan, ini TSMY yang memberitahu kepada penonton nya.

Selain itu TSMY juga turut mendedah kan sesuatu pinjaman atau dana 1MDB tetap merujuk kepada kabinet dan sama ada ia lulus atau tidak ia terpulang kepada kabinet. Jadi pendek kata urusan 1MDB open to all. Bukan di buat tanpa pengetahuan kabinet.

1MDB tidak seperti urusan yang seperti selalu terjadi kepada syarikat berkaitan mantan Perdana Menteri Tun Mahathir di mana seperti kata Pak Lah sesiapa pun tidak di beritahu akan hal nya.

Paling menarik apabila sebagai Timbalan Perdana Menteri, DS Najib pula terpaksa melayan TS Muhyiddin Yassin dalam menentukan siapa Perdana Menteri dan bila dia harus di turun kan. Malah TSMY mengaku jika DS Najib enggan ikut arahan Tun Mahathir untuk menjatuh kan Pak Lah, maka Tun Mahathir akan melantik TSMY Yassin menjadi Perdana Menteri.

Bagaimana orang bawah Najib menjadi orang suruhan kepada Tun Mahathir di dedahkan sendiri oleh TSMY.

Maka jelas TSMY bukan orang bawahan yang baik dan bukan ahli pasukan yang baik kerana rujukan nya ada lah individu luar dan bukan pasukan dalam parti.

Apabila orang seperti TSMY menyatakan beliau tidak faham dan buat buat tidak faham isu 1MDB boleh lah di anggap ia ada lah satu penganayaan terancang untuk meng enakan DS Najib bagi memuaskan hati Tun Mahathir .

Setelah Pak Lah di tumbangkan dengan cara sistematik oleh Tun Mahathir mengguna kan orang seperti TSMY , kini keadaan sama berulang kembali. TSMY sekali lagi menjadi alat kepada mantan PM untuk menjatuhkan DS Najib pula.

Walaupun Najib dan Abdullah ada lah 2 individu berlainan sebagai Presiden UMNO dan PM, namun TSM mengguna kan cara yang sama untuk menurunkan nya.

Cara tekanan dan kebencian rakyat ada lah kaedah yang di gunakan , walaupun bertus kali oleh berpuluh orang menerang kan isu 1MDB TSMY berlakon seolah olah beliau tidak di beri penjelasan berkenaan nya.

Kini tersebar di merata tempat di media sosial berkenaan pembohongan TSMY dan cara dia menjelaskan kepada para hadhirin nya

Jelas dan nyata dalam isu 1MDB ,TSMY amat lembab untuk memahaminya , atau mungkin pura pura tidak memahami nya , tetapi dalam menerima arahan dari orang luar yang bukan pun dalam kepimpinan UMNO beliau amat faham dan amat setia akur memahaminya.

Amat tepat jika DS Najib menlucutkan jawatan TPM dari nya , kerana dia bukan berkhidmat kepada PM atau Presiden tetapi untuk orang yang sentiasa mahu menjadi Perdana Menteri de facto . – sumberللاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*