Munafiknya Setiap Ekor Puak DAP #DAP

Persamaan antara Lim Guan Eng dengan bapanya Lim Kit Siang memang wajar jika admin samakannya ibarat ‘bapa borek, anak rintik’. Apabila dua beranak yang perangai dajal ini tidak berhenti langsung memburukkan nama negara sendiri ketika dijemput berceramah di dalam dan luar negara. 

Apabila diminta pandangan tentang negara sendiri langsung tiada yang rasional tentang Malaysia, lihatlah betapa penuh muslihat apa yang mereka lakukan semata- mata untuk kantung wang poket mereka.
Admin pernah mendengar rakaman ucapan dan membuat sedikit catitan untuk pembaca tentang apa yang disebut oleh Lim Guan Eng ketika bercaramah di Lecture Theatre, Nanyang Technological University, Singapura. Pada 10 Disember 2014 dahulu.
Ketika menyampaikan ucapan dihadapan warga kampus NTU antara yang diketengahkan oleh Lim Guan Eng adalah:
1) Dalam ucapannya, LGE sangat bersungguh-sungguh untuk mendapatkan dana daripada Temasik Holding kepada Pulau Pinang. Dalam kesungguhannya tidak lain tidak bukan apabila menyalahkan kerajaan pusat yang menjadikan Pulau Pinang sebagai anak tiri.
2) Oleh kerana kerajaan pusat kekal menjadikan Pulau Pinang negeri anak tiri seperti yang dinyatakan oleh LGE. Dituduhnya pula bahawa BN pernah membayar RM 5000 kepada setiap pengundi yang memilih BN pada PRU 13 lepas. Malah sebelum mengundi lagi pemilih telah diberikan deposit sebanyak RM 500 kepada setiap seorang.
3) Disebalik tuduhan dan tohmahan LGE sebenarnya, ingin menjalinkan kerjasama dengan Temasik Holding yang dimiliki oleh Kerajaan PAP dan sahamnya dikawal oleh Menteri Kewangan Singapura pada ketika itu dipegang oleh Tharman Shanmugaratnam.
4) Melalui perjanjian ini Kerajaan DAP di Pulau Pinang akan mendapat pelaburan sebanyak RM 11.3 billion dari Temasek Holding untuk membina Hi-Tech Park di Batu Kawan. Melihat akan jumlah ini adakah DAP telah menjual negeri yang diperintah kepada Singapura?
5) Oleh kerana kerajaan pusat kekal menjadikan Pulau Pinang seperti yang dinyatakan oleh LGE. Dituduhnya pula bahawa BN pernah membayar RM 5000 kepada setiap pengundi yang memilih BN pada PRU 13 lepas. Malah sebelum mengundi lagi pemilih telah diberikan deposit sebanyak RM 500 kepada setiap seorang.
6) Namun hingga ke hari ini LGE masih gagal membuktikannya apatah lagi melaporkannya kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
Nilaikan sendiri betapa munafiknya setiap seekor daripada puak DAP dalam bersaing politik dengan BN. Fitnah dan cerca sudah tidak boleh dipisahkan lagi dari jiwa mereka, apa yang penting selagi mana hajatnya tak tercapai maka selagi itulah lawannya ditohmah sedemikian asalkan dilihat seperti malaikat di mata penyokong DAP.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*