myBAS Seremban, Dinaik Taraf SPAD #SPAD #MyBas

#myBAS di Seremban telah di naik taraf dan dipertingkatkan perkhidmatannya oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD).
Sebanyak 17 laluan utama dan 5 laluan perantara telah ditambahbaik. Laluan tersebut yang meliputi jarak sejauh 738km lebih bersepadu berbanding sebelum ini yang hanya 578km dan melibatkan 27 laluan sahaja.
Kesemua laluan bas utama dan laluan bas perantara akan disalinghubungkan melalui tiga terminal utama iaitu Terminal 1 Seremban, Terminal Nilai Sentral dan Terminal Port Dickson. Kesalinghubungan ini lebih memudahkan pengguna untuk menuju ke destinasi pilihan mereka.
Tambahan lain, dua laluan baru bas perantara myBAS Seremabn telah diperkenalkan. Laluan tersebut ialah F300: Bandar Port Dickson dan F500: Bandar Seremban yang akan beroperasi dari jam 7 pagi hingga 8 malam dan 7 pagi hingga 10 malam dengan kekerapan setiap 20 minit.
Dengan penambahbaikan myBAS Seremmban ini, pengguna dapat menikmati kemudahan yang lebih inklusif dan destinasi perjalanan yang lebih luas. Manfaat kemudahan ini juga dapat dirasai buat pengguna yang bertujuan ke tempat kerja, sekolah mahupun ke pusat-pusat kawasan.

Rujuk Lampiran untuk mengetahui jadual perjalanan laluan bas utama dan perantara :


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*