Najib Belum Ada Penganti Yang Layak?! @tunfaisal @khairykj @unitmediabaru

Siapa ganti Najib jika beliau di’turun’kan?

Itulah ayat pemutus kata yang aku lontarkan didalam sebuah ruangan sembang yang mana ‘terkular-kulat’ untuk dijawap oleh segelintir individu yang beragenda pro-individu bukannya pro-kerajaan ataupun pro-UMNO. 


Insiden ini belaku pada minggu lalu yang mana amat kuat berbunyi “UNDUR NAJIB” atau “TURUN NAJIB” itulah yang dicanangkan dilaman sosial dan aplikasi telefon pintar. Bila diajukan dengan soalan diatas ia  ibarat menelan bara api untuk diluahkan. terkedu sebab takut kantoi pro-individu atau memang sah hanya meminjam kata kata orang lain dalam bisikkan hasutannya?!

Pada aku soalan ini layak aku tanya kepada pembangkang bukannya pro-UMNO kononnya itu!

DS Najib diserang dari pelbagai sudut dari pewatakkannya, pemerintahannya dan ahli keluarganya. menunjukkan segala yang negatif sehinggakan tidak ada langsung apa yang beliau lakukkan oleh beliau memberi manfaat kepada rakyat Malaysia dalam proses transformasi negara. Dilihat dari aspek seorang pemimpin rakyat itu tak perlu dipertikaikan apa yang PM beri kepada bangsa bukan Melayu. Kononnya “Najib hati cina” salah satu tanggap salah, DS Najib mewakili rakyat Malaysia bukan sekadar seorang pemimpin Melayu Islam malah beliau juga WAJIB melestarikan kesenangan rakyat yang berrlainan bangsanya.

kepada “Mesin taip buruk” sedar diri..Nyanyuk

Golongan muda mudi hari ini “pulang paku buah keras” dengan sentimen dendam dan saling tidak tumpah ibarat suara pembangkang sendiri kononnya mengakui memperjuangkan satu parti keramat iaitu UMNO.Disampin itu pergerakkan untuk mengkritik DS Najib dirancang sendiri oleh segelintir golongan berkempentingan yang kononnya “menegur” pemerintahan DS Najib Razak. Alasan demi alasan yang “mengada-ngada” ini jelas terpancar dalam penulisan mahu pun pertuturan dikhalayak ramai ataupun ruang bicara media sosial.

Dimanakah beruntungnya tindakkan pro-individu seperti yang kuat dikhabarkan melibatkan seorang VIP yang duduk diluar negara tetapi terlalu angkuh menyelar pucuk pimpinan kerajaan mahukan mereka-mereka ini menjelaskan apa yang mereka juangkan didalam “menyauk diair keruh” ini?
Sebelum PRU13 lepas segelintir ini berpendapat DS Najib gagal untuk menambat negeriyang dirampas pada PRU12 lepas akibat dari serangan “dari dalam UMNO” Masih jelaskah didalam permainan itu Abdullah Ahmad Badawi yang diserang seperti mana hari ini menimpa DS Najib Razak yang akhirnya mengheret satu persatu gugurnya ketua pemimpin parti keramat. Slogan “demi parti keramat rakyat” adalah salah satu rektorik politik yang cukup mengecewakan golongan muda mudi ini kerana segelintir “mesin taip buruk” berseloka cerita lagenda sedangan si langenda sendiri lepas tangan dari menyentuh tindakkan yang tidak secara terus melibatkan beliau.

Itu belum lagi diulas tentang khilaf pemilihan parti yang lepas. So tak perlu sembang lebih sedangkan yang basuh seluar dalam dihalaman rumah tersebut adalah lebih layak dirujuk kepada orang tua nyanyuk.


Admin menyokong hujah yang disampaikan oleh penulis Rocky’s Bru yang mengakui akan kekurangan yang sedia ada bakal memburukkan lagi keadaan sekiranya pro-individu seperti “mesin taip buruk” yang dibajingan oleh seorang manusia yang ditatang minyak yang penuh oleh bekas pemimpin negara. hari ini bertindak “lebih kuah dari sudu”.

Kepada yang menegur kerajaan dan parti atas dasar niat yang bersih admin amat menghormatinya akan tetapi menghentam orang lain untuk “sesuatu” itu saling tak tumpah ibarat “menyalak dipokok yang salah” tak pasal pasal pakcik jaga pula dikata tidak membantu halau..

koh koh koh :3 

Nota: Respon Datuk Rocky adalah berikutan kenyataan daripada Prof James Chin dan pertanyaan rakan beliau, kenapa hanya beliau yang masih mempertahankan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Baca kenyataan Prof James Chin di bawah – 
“What these pro-umno bloggers and their “paymasters” wanted, Chin said, was a revival of the Mahathir era and “strong-man” politics. These bloggers are hired by the pro-Mahathir camp in Umno who want a strong leader like Mahathir that can shut any dissenters by using the Internal Security Act.

– Prof James Chin, Sunway Monash U, 


Untuk hujah yang lebih padu baca juga :

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*