Najib Razak Masuk Kaabah #KekalNajib #BetterNation [GAMBAR DI MEKAH]


Lawatan PM atas jemputan Raja Arab Saudi, Raja Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Lawatan kerja Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Arab Saudi bermula semalam hingga 12 Jan ini adalah atas jemputan Raja Arab Saudi, Raja Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan hari ini berkata lawatan itu bertujuan membolehkan pemimpin kedua-dua negara berbincang isu-isu dua hala yang telah dipersetujui semasa kunjungan sulung baginda ke Malaysia pada tahun lalu.

“Selain itu, adalah menjadi hasrat Perdana Menteri untuk menunaikan ibadah umrah semasa lawatan kerja ini. Datuk Seri Najib telah mengajak ahli keluarga beliau dan beberapa kenalan dalam lawatan ini bagi bersama beliau dalam mengerjakan ibadah umrah,” kata kenyataan itu.

Menurut kenyataan itu, rombongan Perdana Menteri turut disertai Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom, isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor, bonda Perdana Menteri Tun Rahah Mohammad Noah, beberapa ahli keluarga, kenalan dan pegawai Perdana Menteri.

Kos tanggungan peribadi

Ahli keluarga Perdana Menteri termasuk kenalan beliau yang turut sama dalam lawatan berkenaan telah mengeluarkan perbelanjaan sendiri ke Tanah Suci.

Hanya Tun Rahah yang turut bersama Datuk Seri Najib dalam perjalanan kapal terbang ke Arab Saudi bukan seperti senarai yang viral baru baru ini kononnya semua menaiki pesawat yang sama.

Nama anggota keluarga dan kenalan Perdana Menteri itu dimasukkan dalam senarai rasmi rombongan untuk memudahkan urusan pentadbiran dengan pihak Arab Saudi bagi program menunaikan ibadah umrah.Perdana Menteri dan ahli rombongan juga telah diberi taraf Tetamu Negara oleh Kerajaan Arab Saudi dan dengan izin Allah SWT Perdana Menteri Malaysia diberikan kemuliaan oleh Allah SWT menjadi tetamu yang bukan calang calang manusia dapat diberikan kesempatan untuk masuk kedalam Kaabah.

Semoga menginsafkan kita!
Gambar sumber : Pelbagai / Facebook

Sumber 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*