Najib Tawar Anwar Kerusi TPM?!

Nurul Izzah Anwar seorang ahli politik yang cukup popular hari ini dan dikatakan bakal mengambil alih tugas sebagai ketua pembangkang. Dalam menuju kearah jawatan ketua pembangkang Malaysia yang baru. Task yang diberikan oleh rakan pakatan pembangkang adalah mengsensasikan kes liwat 2 dengan pelbagai dwi-rekarasa cerita agar dapat memberi publisiti kepada beliau dalam masa yang sama mahu para oengikut pakatan pembangkang bersetuju untuk Nurul mengantikan tempat ayahnya.
Pada PRU13 yang lepas Nurul pernah melontarkan fitnah terhadap persaingnya demi memenangi kerusi parlimen Lembah Pantai dan beliau membuat permohonan maaf kepada Raja Nong Chik setelah kerusi parlimen Lembah Pandai berjaga digodam dengan cara permainan politik fitnah dan menipu pengundi.
Baru baru ini disidang media dirumahnya beliau mengunakan segala teknik dan eksperesi muka untuk meraih simpati kepada umum demi menarik perhatian para wartawan agar menulis perihal adiknya Nurul Nuha.
Nurul Izzah mungkin bakal memegang ketua pembangkang Malaysia manakala tugasnya kini diletakkan di bahu Nurul Nuha kerana ia mahu masyarakat Malaysia memandang gerakan membebaskan Anwar tidak melibatkan parti politik sedangkan dengan jelas disidang media tempoh hari Pakatan Pembangkan meletakan agenda membebaskan Anwar adalah salah satu agenda pakatan pembangkang yang sebelum ini dengan memperbodohkan penyokong dan pengundi mereka dengan slogan DEMI RAKYAT yang mana hari ini bertukar DEMI ANWAR.
Nurul Izzah meletakkan pelbagai player maker untuk gerakan kali ini walaupun secara jelas PAS tidak mahu mengambil bahagian dalam perkara ini kecuali pemimpin PASMA yang berada dalam PAS yang bersungguh sungguh mahu mengheret penyokong PAS meyokong gerakan ini, tapi malangnya ia tidak memberi hasil.
Dr. Hatta dilantik oleh pakatan sebagai kepala kepada gerakan ini diberi suntikkan simpati dengan kes kereta beliau dibakar dan dengan begitu pantas dinafikan itu perbuatan mereka sendiri. Walaubagaimanapun Dr. Hatta Sepatutnya malu pada diri sendiri kerana menjadi alat kepada PKR sedangkan PKR sendiri tidak menghormati Presiden PAS (kes saman Hadi Awang) dan tidak malukah Dr. Hatta yang dilaporkan hilang semasa Kuala Krai dilanda musibah banjir tetapi beliau hilang dari radar?!
Berbalik kepada dakwaan Nurul kononnya PM Najib pernah menawarkan kerusi Timbalan Perdana Menteri kepada ayahnya DS Anwar Ibrahim (persalah liwat) sedangkan diketika itu Anwar dibelenggu kes liwat 2 yang berlanjutan selama 6 tahun itu jelas cereka drama Nurul Izzah penipu besar terkantoi! Walaubagaimanapun penipu besar dan nepostisme adalah syarat wajib untuk kerusi ketua pembangkang. Tahniah Nurul Izzzah Anwar.
Nurul Izzah, aku doakan semoga kamu bertaubat!
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*