Neelofa Komen Andainya Suaminya Mualaf

Neelofa hangat dikhabarkan menjalinkan hubungan rapat dengan seorang lelaki yang pernah menduduki carta Jejaka Idaman Malaysia, Hans Isaac..Daeng tidak ada masalah dengan perkembangan ini, apalah daya Daeng hendak menghalangnya (Frust bunyinya).Takpelah Daeng lepas ini boleh cuba mengintai peluang cilok tang konar ke hapa kepada Nelydia atau Emma..Terpaksa~Pelakon dan model Neelofa percaya jika dia ditakdirkan berkahwin dengan lelaki mualaf, individu itu mungkin menjadi Muslim yang lebih baik berbanding orang lain.

neelofa
Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor, 24, berkata, istilah ‘lelaki soleh’ pada bakal suami seperti diharapkan ibunya adalah sesuatu yang subjektif.

“Lelaki soleh adalah subjektif pada saya. Kalau lelaki yang bukan Islam pun apabila sudah memeluk Islam dia mungkin menjadi Muslim yang lebih baik,” katanya kepada mStar Online.
Pengacara rancangan Nona dan MeleTop ini ditemui pada majlis kejutan sambutan hari lahirnya ke-24 di Sunway Giza di sini, malam Khamis lalu yang disambut lebih awal kerana beliau mempunyai urusan di Singapura.

Hari jadi sebenar Neelofa ialah pada Ahad ini (10 Februari 2013)
Neelofa diminta mengulas kenyataan ibunya Noor Kartini Noor Mohammed yang berharap agar dia bertemu jodoh dengan lelaki yang baik dan beriman.
Neelofa menerima suapan kek hari lahir daripada ibunya, Noor Kartini pada majlis itu.
Noor Kartini Noor mengatakan anaknya itu sesuai untuk berumah tangga dalam tempoh tiga tahun lagi dan pihaknya menerima sahaja siapa bakal suami termasuk jika dari kalangan bukan Islam yang sanggup menukar agamanya kepada Islam.

Bagaimanapun Neelofa yang pernah berlakon dalam filem Azura 2012 enggan memikirkan soal jodoh pada waktu ini tetapi memberikan keutamaan kepada kerjaya yang sedang berkembang.

“Saya mahu berjaya pada usia muda sebab itu saya perlu bekerja keras untuk menikmati kehidupan dan kewangan yang lebih baik pada masa depan.
“Kalau berkahwin nanti saya tidak mahu bergantung kepada duit bakal suami. Saya mahu beli apa sahaja dengan duit sendiri hasil kerja keras saya,” kongsinya.
Hans sanggup menunggu Neelofa jika wanita itu berhasrat untuk berkahwin dalam tempoh tiga tahun lagi.
Sementara itu, penerbit dan pelakon Hans Isaac, 42, yang dihubungi berkata, dia sanggup menunggu wanita itu sehingga tiga tahun untuk disunting jika mendapat restu keluarga.

“Saya perlu ada keserasian terlebih dahulu dengan Neelofa dan perlu mengenalinya lebih mendalam sebelum membuat keputusan untuk berkahwin dengannya.

“Bagaimanapun, hubungan kami akrab dan kami saling berkongsi susah dan senang bersama. Dia antara rakan baik yang tahu segala rahsia saya,” jelasnya yang bakal muncul dengan filem Lawak Ke Der 2 pada 7 Mac depan.


*Hope Hans jangan jadi macam kisah dengan Nasha Aziz tu dulu ea, 
Kau tu makin tua bukan makin bergetah hehehe

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*