Negara Arab Juga Yakin MacFood Bekal Bahan Makanan #McDonalds

Restoran McDonald’s Malaysia mensasarkan untuk jumlah cawangan di negara ini kepada 500 cawangan menjelang pada tahun 2020 di negara ini. Secara tidak langsung menyediakan peluang perkerjaan yang banyak kepada para rakyat Malaysia. [Peluang kerja] 

Pelbagai pilihan dan aneka jenis makanan berkabohidrat disediakan oleh syarikat gergasi di Malaysia ini, Daripada makanan snek hingga ke santapan makan malam.

Bagi yang hidup dalam kesibukkan kota dan kekangan kerja yang membuatkan pengguan tidak berkesempatan untuk memasak, Makanan siap saji keluaran McDonald’s boleh dianggap sebagai makanan alternative sebagai ganti.

Dalam pada itu mungkin ramai tidak tahu bagaimana dan cara penyediaaan makanan restoran restoran, walaubagaimanapun tidak pada pihak McDonald’s yang sentiasa bersikap terbuka malah memberi kerjasama yang baik kepada para pelanggannya untuk mengetahui cara penyediaan makanan siap saji ini. 

Untuk pengetahuan para pembaca yang budiman, kualiti dan jaminan makan ini selamat diselanggarakan oleh MacFood Services Sdn. Bhd. Yang mana ianya adalah menjadi pembekal makanan atau ‘main supplier’ kepada rangkaian restoran McDonald’s di seluruh Malaysia dan negara negara Arab.
Malah pensijilan halal dan jaminan diakui bersih di iktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

Jika kita mengendalikan sesuatu perniagaan yang berskala kecil pun kita akan menitik beratkan faktor kebersihan. Apatahlagi sebuah syarikat yang dipercayai diseluruh dunia ini. Maka oleh itu McDonald’s Malaysia percaya akan keyakinan 13 juta pelangannya dalam sebulan yang yakin dengan cara penyediaan bahan makanan ini. 
MacFood Services Sdn. Bhd. yang telah diiktiraf dengan sijil ISO9001:2008 dianugerahkan oleh Jabatan Perkhidmatan Veterinar negara. Dan pastinya tugas ini dipantau oleh pihak pihak yang berkenaan secara berkala.

“Halal Requirement” sudah pun terjamin di MacFood Services Sdn. Bhd. dan restoren McDonald’s. Yang pastinya hanya pembekal bahan mentah yang sudah dipercayai dan terbiasa sahaja menjadi sumber pembelian MacFood Services Sdn. Bhd.

Pengitirafan yang diterima oleh MacFood Services Sdn. Bhd.
  • HACCP Certification (Hazard Analysis and Critical Control Points) Program – Food safety management system
  • ISO 9001:2000 Certification by SIRIM QAS– implementation of Quality Management System
  • HALAL Certification by HDC/JAKIM – in compliance to the Malaysian Halal Certification procedures
  • DVS Malaysia (Department of Veterinary Services) Certification – in compliance to the Malaysian veterinary inspection regulations and has also fulfilled compliance to the requirements of the Quality Assurance Program (QAP) and HACCP System.
MAC FOOD SERVICES (M) SDN BHD
7 Jalan SS 13/5, 45700 Subang Jaya, 
Selangor Darul Ehsan,Malaysia.

For enquiries Email to racheal.gan@Macfood.com.my

Produk keluaran di MacFood Services Sdn. Bhd. juga menjadi sumber export yang terjamin halal dan bersih kepada beberapa negara Arab atau timur Tengah yang menjadi pelanggan kepada produk MacFood Services Sdn. Bhd antaranya ada lah Saudi arabia, Kuwait, Qatar dan negara UAE. – sumber

Jika negara negara Islam pun yakin dan menjadikan MacFood Services Sdn. Bhd sebagai pembekal bahan mentahnya maka tentu sekali ia menunjukan betapa tinggi kualiti dan tahap kebersih barang dagangannya.


Jika berkesempatan lawati McDonald’s di lapangan terbang Madinah, Arab Saudi!


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*