Nurul Izzah : Dalam Sedar Atau Tidak Pengikut Yahudi!!

Sungguh melampau, kenyataan yang dikeluarkan oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar beberapa hari yang lalu dalam sebuah ceramah di Kampung Jemapoh, Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Anak perempuan Anwar itu yang juga merupakan Naib Presiden PKR telah mengeluarkan kenyataan menghina tugas anggota perisikan Polis Diraja Malaysia (PDRM).
Kenyataan yang secara terang-terangan yang memperlekehkan anggota Cawangan Khas itu memang tidak boleh diterima akal, ke mana perginya jati diri beliau sebagai anak bangsa Malaysia. Sepatutnya orang sedemikian rupa ini dibuang negara atau dilucutkan saja taraf kerakyatannya kerana kenyataan biadap dan menghina itu.


Berikut adalah transkrip petikan ucapan Naib Presiden PKR semasa berceramah di Kampung Jemapoh Kuala Pilah Negeri Sembilan.

“Apa tugas anggota keselamatan ? Kerja mereka untuk intip rakyat. Kerja mereka untuk intip pemimpin PKR. Kerja mereka keseluruhannya untuk membantu BN supaya berjaya… sehingga sempadan di Lahad Datu, Sabah berjaya dicerobohi..”

“Bayangkanlah 200 pengganas berjaya masuk kedalam negara dan apa tindakan Menteri Dalam Negeri? Pengganas dijamu dengan minuman dan kuih-muih dan menunggu sehingga 23 hari untuk bertindak..”

Ini bukannya pertama kali beliau berucap menghina serta memperlekehkan anggota PDRM di hadapan orang ramai dalam siri ceramahnya. Sebagai contoh dalam ucapannya pada 16 Mac yang lalu, beliau turut dikatakan telah mengeluarkan kenyataan yang menghina polis dengan mengatakan telah menyeleweng dari tugasan sebenar. Seterusnya..

Anak Bapak…Dalam sedar atau tidak pengikut Yahudi!!

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*