OTAK: Lidah Nik Aziz


Saalam, adakalanya menunding jari kepada orang lain seolah2 dia maksum tak bersalah malah terasa dia yang teraniaya, renungkan apakah jenis corak pemerintahan kerajaan PAS yang makin hari makin menyemarakan rasa kebencian sesama rakyat malaysia~ Ate mana taknye..main bola pon nak berpolitik..kamon la…sukan menyatukan bangsa, bukan memecahbelahkan sesama bangsa..

Pada pebangkang semuanya boleh, tapi kalau kerajaan buat tak leh, begitu juga al kisah “alambiga” yg kononnya tuntut pilihanraya bersih..agak bangsat la manusia yang menyondol mcm tu…Kalau pilihan raya tak bersih, kenapa kelantan masih ditangan PAS?hahaha…bodohkan perserta bersih yang di racun oleh alambiga babi hitam anak haram celaka..beb…ada tak orang komen kaw2 pasal peserta bersih hancurkan kereta Polis? senyap jek skang nie kan?Tapi bila kena rompak kena samun baru gegeh2 cari Polis..Btw cara demontrasi bukan gaya orang timur..tapi pemerhatian aku la, aku tgk peserta bersih tu dah traning camana nak berdemonstrasi “BERKUBU BADAN” mcm citer singapura dilanggor todak plak..kakakaka..Kepada yang Pro-pebangkang tu sudah2 la bermonolog sesama diri sendiri, buka minda tu, tiada PARTI yang sempurna tetapi ikhlas aku katakan BN lebih baik dari PAS, PKR dan DAP…Yang peliknya rakyat di JACKPOT terang2 dengan isu air kelatan dan isu jalanraya kelantan..kenapa ek? Mental block ke nak menerima kebenaran gunakanlah akal selagi masih waras nie..

Siri Pembongkaran – 5 / Dalil mengapa PAS mesti ditolak… 
DILARANG ADA DUA KETUA (KAHLIFAH)

Hadis Rasullullah saw..

Maksudnya : Dari Abu Sa;id Al Khudri r.a. katanya, Rasullullah saw bersabda : Apabila dibai’at (diangkat) orang khalifah tandingan (sehingga terdapat dua khalifah), maka bunuhlah yang terakhir. 

(Sahih Muslim 1819)

Nyata dan jelas, Rasullullah saw melarang orang ramai melantik seorang khalifah (ketua)baru sehingga terjadinya keadaan di mana terdapat dua orang khalifah (ketua). Dengan adanya dua orang kalifah (ketua) ini, kedua golongan Islam akan bergaduh dan berperang, akibatnya orang Islam akan hancur.

Ternyata, perbuatan pemimpin pemimpin PAS menubuhkan parti PAS dan melantik seorang ketua untuk menentang UMNO adalah bukan cara Islam dan dilarang Rasullullah saw.

Sesuatu larangan yang dibuat oleh Rasullullah saw itu sudah tentu ada hikmahnya. Ternyata tindakan menubuhkan parti PAS telah memecahbelahkan umat Islam di Malaysia. Sekiranya tiada langkah segera diambil untuk mengatasi masalah ini, perbalahan yang kecil akan menjadi lebih besar dan seterusnya boleh menjurus kearah yang membinasakan.

Sebenarnya, pemimpin PAS adalah manusia yang terlalu mementingkan diri mereka sendiri. Islam hanya dipergunakan sahaja sebagai alat atau batu loncatan.


Jika anda diberi pilihana memilih antara bekalan air bersih dengan projek lebuhraya, mana satu menjadi pilihan anda? Tentu ramai yang memilih air, seterusnya….


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.