Pakatan Berkubur Kerana Orang Islam?! #DAP #PakatanRakyat #LawanTetapLawan

Jawatankuasa Pusat DAP yang bermesyuarat malam tadi memutuskan Pakatan Rakyat sudah tidak lagi wujud.

Dalam kenyataan dikeluarkan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, Pakatan Rakyat ditubuhkan pada 1 April 2008 sebagai respon bersama oleh DAP, PKR dan PAS untuk memenuhi aspirasi rakyat yang ingin melihat perubahan politik di Malaysia berikutan tsunami pilihan raya umum pada 8 Mac, 2008.

“Ia mendorong pimpinan DAP, PKR dan PAS untuk membentuk Pakatan Rakyat dengan beberapa prinsip yang dikongsi bersama,” katanya.

“Namun, ekoran beberapa insiden sepanjang tahun lalu, termasuk krisis Menteri Besar Selangor, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang mencabuli keputusan yang telah dicapai di peringkat Majlis Pimpinan mengakibatkan muafakat sedia ada hampir lumpuh.

“Keadaan Pakatan Rakyat yang hampir lumpuh ini direncatkan lagi dengan kerelaan Abdul Hadi membentuk sebuah kerajaan perpaduan bersama Umno serta sokongan beliau terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak,” katanya – astroawani

LGE terus terusan menunding jari kepada kepimpinan PAS lantaran ketidaksepakatan mereka yang kini jelas telah retak.


DAP dan PAS dilihat tidak sehaluan dalam agenda masing masing yang mana DAP selaku orang yang angkuh dan sombong semberono menyalahkan PAS sedangkan PAS cukup berhabis bersabar dengan kerenah kepimpinan DAP sendiri yang tidak pernah menghormati tahaluf siyasi sesama mereka.

LGE lidah komunis sekali lagi mengaitkan hubungan orang Islam sebagai alat pepecahan Pakatan Pembangkang.

Jangan hairan DAP memang mengamalkan cara PECAH DAN PERINTAH. Perpecahan ini jelas DAP gelojoh mahu mengepalai satu gerakan baru yang pastinya mesti ada segelintir orang Melayu/islam akan menjadi keldainya.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*