Pakatan Hanya Mulut Manis – Wee Ka Siong #MCA #LawanDAP

Apa manfaat yang rakyat dapat setelah memberi mandat kepada DAP?
Lim Guan Eng Mengetuai Tokoh-Tokoh Penyamun Kolar Putih
DAP sebuah parti pembangkang yang cuba memonopoli politik pembangkang negara. Tetapi masih gagal dalam mentadbir negeri jajahan mereka.
Walaupun mempunyai negeri yang ditadbir sendiri, namun layanan buat rakyat masih ditahap pembangkang bukan sebagai kerajaan negeri yang bersedia berkhidmat demi rakyat.

Sehingga tiba satu tahap, wakil rakyat di satu kawasan terpaksa menangis dan merayu kepada kerajaan negeri demi mendapatkan peruntukan. Bukan sahaja di satu kawasan, malah dimana mana kawasan pegangan DAP juga tidak mendatangkan faedah.
Datuk Wee Ka Siong, Timbalan Presiden MCA turut mengelar DAP sebagai Parti Perosak. Hal ini kerana kegagalan pihak DAP sebagai pemerintah di negeri sendiri.

Selain tidak berguna, DAP juga terkenal sebagai parti yang suka menuding jari kepada kerajaan pusat dalam pelbagai hal.
Antaranya ialah komen kekurangan sekolah Cina di Serdang oleh wakil rakyat DAP dari Kulai iaitu Teo Nie Cheng ketika mewakili kawasan tersebut. Namun Teo hanya sekadar mampu menyanyi seiring dengan komentarnya. Sedangkan Teo mempunyai kuasa ketika itu.

Akhirnya, sekolah Cina dapat dibina disitu dengan usaha Datuk Wee yang menjadi Timbalan Menteri Pelajaran. Namun, Teo telah pun lari ke Kulai.Ini bukti kegigihan MCA, parti komponen Barisan Nasional dalam membantu rakyat.
Walaupun setiausaha agung DAP merupakan Ketua Menteri Pulau Pinang, mereka tetap gagal membina sekolah Cina tetapi sekadar mampu bising kepada pihak MCA.
Angan-angan mat jenin DAP semakin menjadi-jadi apabila mereka meletakkan impian bakal menawan kerusi Tanjung Piai dan Ayer Hitam. Datuk Wee turut mengatakan ia adalah mimpi di siang hari. Sudahlah tidak mendatangkan manfaat kepada rakyat. Ini masih ada hati nak tawan kawasan lain?
Timbalan Presiden MCA itu turut mengingatkan agar masyarakat tidak mudah terpedaya dengan modus operandi DAP yang menggunakan media sosial untuk memfitnah kerajaan dan meracuni pemikiran pengundi.
Harapan Wee juga turut diletakkan kepada Pemuda MCA agar dapat memantau dan menjelaskan kepada masyarakat Cina berkenaan persepsi yang betul terhadap MCA.
Untuk makluman pembaca, sebanyak RM40 juta peruntukan untuk pembangunan kampung baru cina diluluskan oleh kerajaan baru-baru ini.
Ini menunjukkan betapa beruntungnya masyarakat Cina apabila pelbagai usaha dilakukan MCA buat mereka.
573 projek kecil akan dilaksanakan keseluruh negara dengan peruntukan RM40 juta tersebut. Dan kesemua projek itu akan dipantau oleh MCA.
Seperti yang dizahirkan Wee, MCA adalah parti yang menjalankan tugas dan amanah serta mampu membawa perubahan kepada kampung-kampung baru Cina.
Selain itu, sebanyak 844 rumah usang bakal bertukar wajah dibawah skim seluruh negara dengan peruntukan bernilai RM7.85 juta.

Datuk Seri Ir. Dr. Wee Ka Siong 
Satu persatu bukti dan sebab dirungkai dan terpamer untuk mengangkat MCA sebagai jaguh sebenar masyarakat Cina.

Sekadar memberi “Lips Service” atau lebih tepat menanam tebu di tepi bibir. Itulah hakikat sebenar sikap DAP terhadap masyarakat Cina.
Tambahan lain, Wee turut melabel ahli DAP Johor, Liew Chin Tong sebagai ‘syok sendiri’ setelah Liew mengeluarkan kenyataan kononnya akan berlaku Tsunami Melayu.
Ia adalah tanggungjawab Pemuda MCA dan ahli MCA untuk mendedahkan sikap culas DAP dan membina semula keyakinan masyarakat Cina terhadap MCA serta kerajaan sedia ada.

Jika ditimbang tara, adalah benar DAP hanya mengambil kesempatan di dalam isu dan juga kisah sensasi. Tetapi pada akhirnya, hanyalah MCA yang berhempas pulas membantu rakyat dan membawa kebaikan.

PRU14 ini adalah penentu kepada masyarakat Cina samada untuk memilih MCA pejuang masyarakat Cina ataupun DAP yang hanya tahu menabur janji manis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*