Pandangan Peribadi Aku : Siapa Anwar Ibrahim?

Hati kecil aku terdetik.

Bukan nak menyalahkan siapa siapa atau mereka-rasa apa apa, kadang kala aku hampir buntut memikirkan siapa anwar ibrahim yang sebenar-benarnya.

dari hari ke sehari semakin ramai meninggalkan beliau cuma hanya yang aku nampak sokongan cina beralih kepada pakatan rakyat sedangkan orang melayu termasuk dari pkr dan pas mula mula condong kepada parti memerintah.

Baru-baru ini kecoh gambar anwar kelihatan seperti tembam pipinya??

Tidak dinafikan ada lagi garis garis memisahkan perpaduan melayu umno + pas tetapi ianya tidak mustahil belaku, cuma yang perlu diberi penekanan adalah cara menyampaikan maklumat yang tepat kepada rakyat. 2 Hari lepas negara digemparkan isu kenaikkan harga petrol (potong subsidi kerajaan RM0.10-0.15) sehinggakan seorang yang bergelar Ustaz juga termakan cerita-rekaan ini yang menimbulkan rasa tidak senang kepada rakyat Malaysia

Bibit-bibit kebencian rakyat dibakar terutama didalam laman sosial seperti isu kenaikkan harga barang, minyak dan pelbagai lagi plan tranfomasi kerajaan pimpinan Dato Seri Najib Razak yang kadang kala menampakkan seakan-akan “menyeksa” rakyat dalam masa kini sesuatu yang perlu kita renungkan bak kata pepatah “bersusah-susah dahulu, bersenang senang kemudian” agak tidak masuk akal DS Najib dengan senaja “menyeksa” rakyat.

DS Najib adalah perdana menteri so..Dia tahu apa yang dia lakukan dengan negara Malaysia yang diwarisi dari pemerintahan yang lepas.

Pelik perihalnya dengan Anwar Ibrahim, dari gaya gerak gerinya dalam arena politik hari ini. Beliau seolah-olah “LEPAS TANGAN” dalam beberapa insiden yang melanda pakatan rakyat seolah-olah ANWAR IBRAHIM adalah “salah satu” dari ORANG KERAJAAN HARI INI.

BANGLACKOUT (Isu Bangla dan Blackout) adalah antaranya agenda DAP yang terang-terang telah membunuh kepercayaan penyokong khususnya orang PAS kepada beliau secara halusnya sehingga memaksa PAS menjadi benteng setiap kali kantoinya agenda jahat DAP yang dibawa oleh Anwar.
Jadilah pembangkang yang baik, jangan mengada-adakan cerita fitnah kepada DS Najib Razak. Aku tak pernah dengar dari mulut Najib memfitnah pembangkang tetapi pembangkang terlalu leka memainkan fitnah terutamanya dari orang Islam Melayu sedangkan Cina sedang secara halus mendominasikan corak politik di Malaysia hari ini.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*