PAS Sesat – Lim Guan Eng [Video] #DAP

Joseph Lim Guan Eng berang bila diisytiharkan sebagai musuh utama PAS pada Piliharaya Umum Ke 14 yang akan datang. Asalnya kenyataan Perwakilan PAS Pulau Pinang Yusni Mat Piah yang dilaporkan sebagai berkata bahawa BN bukan lagi musuh utama PAS pada PRU-14 sebaliknya ia adalah DAP dan sekutunya kerana secara jelas menentang agenda Islam.
Tokong melabelkan tindakan PAS mengisytiharkan DAP sebagai musuh utama pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) parti itu sebagai ‘sesat dalam berpolitik selain ia akan menguntungkan Barisan Nasional (BN) dan ini tindakkan yang tidak masuk akal Tokong meskipun sebelum ini gerak geri DAP yang kemaruk kuasa jelas terpancar ditambah pula pengkhianatan DAP terhadap kepimpinan PAS di Pulau Pinang.
Tidak lupa pada tanggal November 2015, 300 Ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) dari kalangan anggota PAS di kawasan Parlimen Kepala Batas telah dipecat oleh kerajaan pimpinan DAP tidak dilihat masuk akal malah lebih dilihat muafakat kesepakatan berkongsi kuasa yang membawa berkat yang melimpah ruah.
P. Ramasamy menyatakan pihaknya menjangkakan jawatan yang sebelum ini milik PAS di Pulau Pinang akan digantikan dengan ahli-ahli Amanah. Ini sesuatu tindakan yang masuk akal oleh Tokong Lim Guan Eng.

Sikap bongkak, sombong dan kuku besi jelas dipamirkan ini “masuk akal” oleh tindakan Tokong and The Gang! Malah Tokong menegaskan DAP tidak akan tunduk dan berunding dengan PAS akan kenyataan itu malahan memilih untuk terus menarik “hidung lembu” yang di dalam PKR, PPBM dan Amanah sebagai tunggang pada PRU14!

Baru baru ini ‘Ceramah Rakyat’ di Temerloh, Pahang. Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Tan Sri Annuar Musa sempat berkongsi pengalaman dan fakta yang berkaitan dengan Kit Siang dan DAP yang cukup jelas sebuah parti yang mengamalkan  sentimen perkauman yang akhirnya terjadinya peristiwa 13 Mei yang menjadi titik hitam dalam sejarah negara ini.

Hari ini, PAS yang baru ‘tersedar dari lena’ kini perlu menerima kenyataan yang sebelum ini yang kononnya menafikan DAP bukan sebuah parti rasis dan menentang agama Islam iaitu agama persekutuan negara ini.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*