Pemerasan? terhadap pelancong asing di KLIA berleluasa

Tugas imigresen berada di dalam lapangan terbang. Siapakah orang-orang ini yang menahan pelancong, mengancam mereka dan mengambil wang ditangan mereka atau apa sahaja mata wang asing milik mereka?

Adakah terdapat prosedur pemeriksaan terhadap pelancong oleh “immigresen / kastam” setelah pelancong keluar dari pintu ketibaan?

Pegawai di dalamnya sudah pasti akan bertanya kepada pelancong ini berapa banyak wang yang mereka bawa dan kemungkinan memaklumkan kepada rakan sejawat mereka di luar untuk “mencuri” wang tersebut.

Sekiranya imigresen mengesyaki mana-mana pelancong yang masuk ke negara ini, pelancong itu tidak akan dibenarkan keluar dari lapangan terbang. Jadi siapakah “ulat” ini !?

Rasuah masih berleluasa. “Perompak disiang hari” di balai ketibaan KLIA berlaku setiap hari waktu sehingga awal pagi.

Menteri Pengangkutan, Anthony Loke jangan berdiam diri. Semua orang tahu tetapi semua takut membuka mulut. Di manakah SPRM?

Jika anda pergi ke KLIA, ada ramai “ulat” yang akan memakai kot hitam dan berjalan di sekitar pintu masuk dewan ketibaan KLIA. Mereka akan memakai tag di leher mereka BERLAGAK seperti imigresen atau pegawai polis. Mereka berdiri di pondok polis bantuan MAB?

Mereka sentiasa berhubung menggunakan telefon dan apabila mereka mendapat maklumat dari pegawai Imigresen di dalam, mereka akan menahan pelancong India, Pakistan dan Bangladesh yang datang menggunakan visa pelancong di luar balai ketibaan.

Mereka akan membawa pelancong tersebut ke kedai makanan segera berdekatan dan menyelongkar beg mereka. Saya melihatnya dengan mata saya sendiri. Mereka merampas wang dari pelancong tersebut.

Mereka juga membawa pelancung tersebut ke “booth” Tune Asia. Sekiranya anda bertanya kepada mereka di “booth” Tune Asia, siapa pegawai-pegawai yang memakai kot tersebut, mereka tidak kenal.

MENTERI PENGANGKUTAN. INI BERLAKU DIDEPAN MATA. AMAT MEMALUKAN KEMENTERIAN DAN MATLAMAT KITA UNTUK MENARIK PELANCONG KE MALAYSIA. KORUP SUDAH KETERLALUAN.

SEBARKAN!

Sumber:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157675204431988&id=728636987

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*