Pemikiran MP Pembangkang Macam Beruk #GST

Tamat episod perang persepsi isu GST yang direka oleh MP Pembangkang dan momokkan disetiap corong media pembangkang kononnya GST membebankan rakyat. Kejadian yang amat jelek belaku di Parlimen sedikit sebanyak menunjukkan bertapa kotor dan kolotnya pemikiran MP pembangkang yang tidak profesional dalam menjalankan tanggungjawap sebagai MP pembangkang.


Aku hadir pada sidang perbahasan Isu GST diparlimen dengan mata kepala aku sendiri mendengar hujah dari orang yang berpendidikkan yang sedar akan keperluan GST termasuk Tony Pua yang secara jujurnya mengakui GST wajar dilaksanakan. (boleh tonton semula rakaman) dan yang menambah sakitnya hati MP Kelana Jaya Wong Chen sendiri mengakui GST adalah satu langkah pengumpulan yang cekap berbanding SST yang mana ini bakal menjana pendapat yang menguntungkan Kerajaan secara tidak langsung bakal melancarkan lagi sistem pencukaian yang sedia ada dengan bertukarnya SST kepada GST.

Tindak-tanduk ini semuanya sudah dirancang untuk menarik pandangan rakyat Malaysia bertapa terdesaknya pembangkang dalam keadaan hari ini dimana Anwar bakal diheret ke penjara (selepas rayuan mahkamah – berapa lama akan dipenjarakan?). 

Anwar berdendang ke seluruh negara untuk meraih sokongan penyokong beliau untuk melancarkan gerakan REFOMASI2 yang mana dikala rakyat Malaysia masih bersedih dengan kehilangan MH370. Anwar tidak pernah memikirkan apa nasib mereka malah berlagak ala Mr. Universal dihadapan lensa kamera CNN yang mengutuk, kritik dan mempersoalkan kemampuan Malaysia.

Jika benar Anwar kisahkan perihal rakyat dimanakah beliau dan 7 MP pembangkang semasa undian meluluskan RUU GST dilakukan?Porah…..Labun macam pundek pariah…للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*