Pemilihan Semula CEC DAP 2017 Paling Teruk #LawanDAP #TolakPakatanHarapan

Kehadiran hanya seramai 1,356 atau 53.94 peratus perwakilan dalam pemilihan semula CEC DAP di Pusat Konvensyen Ideal Shah Alam (IDCC), Selangor menunjukkan wujud krisis dalaman parti itu. Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Mahdzir Khalid yang juga Menteri Pelajaran menjelaskan bahawa berdasarkan angka kehadiran sememangnya DAP wujud krisis ketikapercayaan ahli – ahlinya terhadap pemimpin parti tersebut.


Mahdzir juga turut mengulas berkenaan kemerosotan kehadiran perwakilan dalam pemilihan semula CEC. Indikator itu memperlihatkan mungkin wujud sesama mereka, rasa tidak percaya antara satu sama lain khususnya terhadap pemimpin mereka. Ini berdasarkan angka kehadiran, dimana hanya 1000 lebih sahaja yang hadir berbanding 2000 lebih yang sepatutnya hadir di dalam pemilihan semula CEC.
Wakil firma perunding Grant Thornton telah mengumumkan bahawa kemerosotan kehadiran amat tinggi berbanding 1,725 perwakilan yang mengundi dalam pemilihan CEC DAP pada tahun 2013. Perwakilan yang layak mengundi dalam pemilhan semula kali ini adalah berjumlah 2,514 setelah ditolak dengan 62 perwakilan yang tidak layak mengundi kerana keluar parti, meninggal dunia atau diistiharkan muflis.
Mengikut makluman, calon yang bertanding dalam pemilihan semula CEC pada tahun ini turut menurun kepada 62 calon dari 68 calon. 
Kesimpulan dari penulis, DAP tidak lari dari krisis dan amat sinonim dengan parti ini. Memang sejarah membuktikan apabila pucuk pimpinan hanya dipimpin oleh orang yang sama dengan berdekad lamanya, maka akan wujud masalah dalam parti tersebut. Tinggal lagi mereka berani atau tidak untuk memperakuinya. Semoga lebih ramai lagi mereka yang sedar dan seterusnya meninggalkan parti keparat ini.
Kaki rasuah, Rasis dan hanya membesarkan tembolok mereka sahaja jadi pemimpin DAP! Kata parti pelbagai Kaum tetapi hakikatnya majoriti hanya penjilat cina komunis DAP sahaja sedangkan majoriti negara ini bukan bangsa Cina! Harap PRU14 pengundi kaum cina jangan termakan tipu daya mereka.

Rumah untuk rakyat konon..Tiap tahun banjir adalah.. DAP MENANG RAKYAT BERENANG!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*