Pemimpin Gila Kuasa Datang Dari DAP – Wee Ka Siong #MCA

MCA Pilihan Hati, DAP Mula Goyah

Gendang pilihanraya telahpun berbunyi. Maka berduyunlah pakar-pakar politik pembangkang ni cuba untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional. Dan seperti biasa parti dominan didalam Pakatan Harapan iaitu DAP turut mula menyebarkan cerita-cerita mengenai pengundi hantu yang direka mereka sendiri.
Mungkin goyah dengan kedudukan MCA yang semakin mendapat tempat dihati masyarakat Cina setelah melakukan penambahbaikan struktur organisasi parti. DAP mula menuding jari kepada MCA yang kononnya tidak memperjuangkan maslahat masyarakat Cina. Ini merupakan modal dan taktik lapuk DAP yang diguna pakai tiap kali menjelang pilihanraya.
MCA kini dilihat sebagai parti pejuang masyarakat Cina kerana usaha mereka yang berkhidmat demi rakyat bukan sahaja untuk kaum Cina.
Barisan Nasional adalah parti yang menolak fahaman komunis dilihat sebagai musuh utama DAP. Hal ini kerana, DAP menjalinkan hubungan baik dengan Parti Komunis China.Dan ini sangat bertentangan dengan prinsip BN. 
Barisan Nasional, parti yang memperjuangkan rakyat dari pelbagai kaum bukan seperti DAP yang hanya tahu menindas rakyat.Dengan gabungan dari pelbagai parti komponen seperti UMNO, MCA dan MIC, rakyat pastinya terbela. Malah ketiga-tiga parti komponen ini berterusan membanting tulang membangunkan negara.
Ia berlainan dengan hala tuju Pakatan. Yang jelas merupakan parti yang mempunyai pelbagai agenda tersembunyi dan bersedia menikam antara satu sama lain jika perlu. Pakatan tidak dilahrikan untuk berkhidmat demi rakyat, tapi ia dilahirkan demi kepentingan peribadi ahli-ahlinya. Ia tertubuh atas dasar sikap kleptokrasi kepimpinannya yang tidak meletakkan rakyat sebagai keutamaan.
Datuk Wee Ka Siong, Timbalan Presiden MCA turut menyuarakan pandangan beliau mengenai DAP dan Pakatan Harapan. Dimana jika Pakatan Harapan menjadi pilihan, ia umpama menanggung biawak hidup. Kerana rata-rata pemimpin di dalamnya tidak tahu bekerja mahupun berkhidmat demi kebaikan rakyat.
Tidak membazirkan masa, MCA terus-terusan berusaha memastikan kebajikan masyarakat Cina dan kaum lain dibela, tatkala masyarakat sedang menilai pucuk pangkal peranan Pakatan Harapan.
DAP heboh memainkan propaganda bahawa kononnya mereka akan dapat menawan serta merampas kerusi Parlimen Tanjung Piai dan Ayer itam. Mungkin mereka lupa bahawa kedua-dua parlimen itu dijaga baik dan diberi tangunggjawab sepenuhnya kepada Ahli Parlimen Barisan Nasional termasuk Datuk Wee Ka Siong.
Selain itu, DAP turut terkenal dengan sikap yang suka mengkritik pembangunan yang dilakukan dan kemudiannya meninggalkan kawasan tersebut terbiar dan tidak terjaga.
Antara contoh depan mata yang terbaik ialah kawasan parlimen Gelang Patah, yang diwakili oleh Kit Siang. Rakyat di parlimen itu tidak diendahkan malah dikhabarkan Kit Siang akan berpindah ke Pulau Pinang. Pasti dia akan mengemukakan kawasan pertandingan yang baru pada PRU 14 yang akan datang.
 
Tidak pernah lekang dari bibir Wee Ka Siong untuk mengingatkan rakyat bahawa DAP mahupun Pakatan Harapan bukanlah pilihan terbaik kerana mereka hanya mengejar kuasa dan membohongi rakyat demi menambah kerusi parlimen mereka. Masalah rakyat bukanlah kepentingan buat mereka.
Misi MCA adalah untuk berusaha membetulkan pandangan rakyat terhadap kerajaan dan membuang persepsi yang diracuni pembangkang kedalam pemikiran rakyat.
MCA telah melakukan pelbagai perubahan semenjak ia ditransformasi. Demi memastikan kecemerlangan padapilihanraya akan datang, MCA melakukan gerakan menyantuni rakyat dan melaksanakan gerak kerja bersepadu.
Sungai Besar, Sarawak adalah misi utama untuk mengalahkan DAP pada PRU14 ini. Disini kita boleh lihat putaran masyarakat Cina daripada DAP kepada MCA. Dan memilih Barisan Nasional sebagai kepimpinan parlimen mereka.
MCA sedang meniti kearah kemajuan apabila ia tidak lagi menjadi kritikan rakyat mahupun media arus perdana. Malah rakyat sedang menilai peranan MCA dan rata-rata berpuas hati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*