Pemimpin Melayu Lama Makin Bebal!

Semalam aku menulis tentang entri yang mana ada bekas penulis akhbar iaitu K. Jasin mempelekehkan kepimpinan UMNO kononnya kurang pemimpin muda yang berbakat.

Yang amat mendukacitakan statement itu dilontarkan dalam portal lidah pembangkang seolah olah tindakkan beliau menegur UMNO adalah mengikut saluran yang betul, aku yakin ini bakal menjadi sebagai alat untuk memuaskan nafsu beliau sendiri.

Beliau pada aku generasi lepas yang hari ini tidak perlu mempertikakan golongan muda hari ini yang mengunakan pendekatan politik yang jauh lebih moden berbanding sikadir yang menulis tetapi tak bertelur untuk menerima kritikkan diruangan komen diblog beliau (kadirjasin.blogspot.com) komen yang membodek dan menjilat nafsu serakah beliau sahaja akan diapprovekan.

Kepada kadir, aku selaku orang muda yang menyokong penuh keseluruh pimpinan baru dibawah pemerintaha DS Najib Razak kenal dan faham benar dengan situasi yang sedang dialami oleh DS Najib berbanding anda Kadir..

Bila dilihat line up idealogi sezaman kejatuhan Anwar dan the soldadu aku tak fikir ianya releven untuk diterima oleh orang muda kecuali sifat dendam dan hanya meminjam kata kata orang lain untuk melempiaskan nafsu dan kepentingan peribadi, Kadir dan Daim zaman anda telah lama berlalu..Orang muda tidak gamak lagi dengan gerakan gerakan menjatuhkan pemimpin sendiri dari orang yang kononnya sayangkan parti.

Kadir, Dengar cerita mahu jawatan di Media Prima? Layak ke dengan etika macam ini?! Macam hanturaya jek..macam bangang jek..koh koh koh :3
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*