Pemuda UMNO tidak bantu PRK Rompin?! #PRKRompin #P091Ada segelintir pihak tertentu yang sengaja memainkan isu kononnya jentera Pemuda UMNO tidak turun padang untuk berkempen dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Rompin kononnya.

Hal ini mendapat komen Ketua Pemuda UMNO Bahagian Rompin Datuk Mohd Johari Hussain menganggap dakwaan itu sengaja ditimbulkan bagi memberi persepsi buruk kepada Pemuda UMNO Rompin.

Datuk Mohd Johari Hussain juga menyatakan selepas hari penamaan calon, 22 April lepas, Jentera Pemuda terus menggerakkan lebih 1,500 jenteranya daripada hampir keseluruhan UMNO bahagian untuk berkempen mendekati rakyat dan juga telah dikerahkan untuk memasang poster dan bendera di kawasan kawasan strategik di daerah Rompin termasuk kawasan kawasan pedalaman bagi mendekati masyarakat di kawasan itu.

“Orang bercakap Pemuda amat perlahan, tidak aktif dan agresif. Itu semua hanya di peringkat permulaan PRK kali ini.

” Pemuda UMNO sentiasa memainkan peranan sebagai sayap utama dalam memastikan segala gerak kerja kempen berjalan dengan lancar,” kata beliau

Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein pada Ahad lepas turut menyangkal dakwaan jentera Pemuda parti itu tidak turun padang untuk berkempen kerana tidak kelihatan di Pusat Daerah Mengundi (PDM) di kebanyakan kawasan Parlimen Rompin.

Dari laporan yang diberikan kepada beliau lebih 70 peratus kawasan telah berjaya dikuasai jentera Pemuda termasuk di sekitar FELDA, Bukit Ibam dan Bandar Muadzam. Walaubagaimanapun harus diingat Parlimen Rompin  ini mempunyai kawasan keluasan  5,247 km persegi (524,704.84 ha) iaitu 14.6 % daripada keluasan Negeri Pahang.

Jika kelibat pemuda tidak kelihatan diwaktu siang, hasilanya kita dapat lihat disekitar Rompin. DSR kongsikan disini beberapa keping gambar untuk tatap kita semua.

Terima Kasih yang tidak terhingga kepada para Jentera Pemuda yang sanggup melapangkan masa dan menyalurkan keringat demi perjuangan mempertahakan Parlimen Rompin.


Maklumlah Pemuda buat kerja malam malam siapa nampak?!

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*