Penjarakan Anwar Kerajaan Digulingkan?! [video]


Naib Presiden PKR, Tian Chua terkenal kerana kerap mempertikaikan kredibiti pasukan keselamatan dalam usahanya menimbulkan perasaan ragu ragu terhadap Polis dan beliau tidak pernah kesal dengan tidakkannya jelas menunjukkan beliau bukan seorang warganegara yang baik


Sejauh manakah niat dan kebenaran dalam diri Tian Chua yang sentiasa melontarkan kata kata penuh hasutan? Berdasarkan tweet @tianchua ‘Najib sentenced Anwar to-5 year imprisonment – the people will bring down Najib in 5 months, that i promise you!
Secara jelas, Tian Chua cuba untuk mengadakan sesuatu (menggulingkan kerajaan?) selepas tidak berpuas hati terhadap keputusan Mahkamah Rayuan.
Lebih terdesak lagi, penyokong pembangkang menyalahkan kerajaan dan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak sebagai mempengaruhi mahkamah dalam mengenakan keputusan yang bakal dihadapi oleh Anwar akibat perbuatan beliau yang jelas seorang peliwat kebangsaan.
Inilah sikap pembangkang yang menganggap diri mereka kebal dengan undang-undang. Jika keputusan tidak memihak kepada mereka dikatakan mahkamah dipengaruhi kerajaan dan jika keputusan memihak kepada mereka kata mahkamah telus dan terus mendendangkan mereka perjuang kebenaran.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*