Penyokong #BERSIH4 Kena Tipu Dengan Kit Siang

Lantaran warta yang dikeluarkan oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi 

Kementerian Dalam Negeri (KDN) kemarin mengeluarkan perintah melarang pakaian berwarna kuning yang dicetak dengan perkataan ‘Bersih 4’ serta apa-apa bahan bercetak dan risalah yang mendorong kepada perhimpunan itu.

Warta Kerajaan Persekutuan berhubung Perintah Mesin Cetak dan Penerbitan (Kawalan Hasil Penerbitan Tidak Diingini) (NO.22) 2015 bertarikh 27 Ogos 2015 itu disiarkan di laman web rasmi Pejabat Peguam Negara.

Perintah itu dikeluarkan oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan berkuat kuasa 28 Ogos 2015.

Perintah itu dikeluarkan oleh Menteri Dalam Negeri melalui kuasa yang diberikan kepada beliau mengikut Subseksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (Akta 301).

Menurut perintah itu sebarang percetakan, pengimportan, penghasilan, penghasilan semula, penerbitan, penjualan, pengeluaran, pengelilingan, pengedaran atau pemilikan hasil penerbitan yang diperihalkan dalam Jadual yang mungkin memudaratkan keselamatan, yang mungkin berlawanan dengan mana-mana undang-undang dan yang mungkin memudaratkan kepentingan negara adalah dilarang secara mutlak di seluruh Malaysia.

Warta itu memperincikan Jadual sebagai:

* Apa-apa pakaian berwarna kuning yang mengandungi perkataan ‘Bersih 4’.

* Apa-apa bahan bercetak lain dan risalah yang mendorong kepada perhimpunan Bersih 4.

Selasa lalu, Kementerian Dalam Negeri dalam kenyataan berkata Bersih 4.0 adalah pertubuhan tidak berdaftar yang menyebarkan propaganda, menghasut rakyat negara bagi tujuan negatif terhadap kerajaan.

Tetapi, Hanya Kit Siang dan Anakanda tercintanya mengikuti larangan ini kerana tahu akan ditangkap kerana ingkar. Macai macainya yang bodoh tak takut ek?!

Kah kah kah..Penakut rupanya…

Sekitar 3.40 Ptg diperkarangan Sogo semua telah berangsur pulang.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*