Penyokong DAP sangat terkesan #PRKSemenyih

Penyokong DAP nampaknya sangat terkesan dengan keputusan PRK Semenyih.

Mereka mendesak kerajaan PH laksanakan 18 langkah ini segera.

Saya post beberapa dari langkah mereka supaya Rakyat akan sedar tentang rancangan propaganda dan agenda mereka.

Mereka boleh merancang, Allah juga merancang, Dan Allah adalah sebaik-baik perancang-Nya.

Facebook Najib Razak

……………..
Dari Facebook Otai Bersih:

PERKARA PERLU DISEGERAKAN Oleh PH.

Rumusan daripada Pandangan rakyat

1. Segerakan pengadilan dan pertuduhan ke atas Najib Razak perlu disegerakan. Dengan berpuluhan tuduhan itu Najib diharap Najib akan meringkuk dalam penjara.

2. Begitu juga dengan Rosmah Mansor, Zahid Hamidi, Adnan Mansor, dan lain-lain. Mereka semua juga perlu diadili dan hendaknya biarlah mereka dihukum.

3. Dr Mahathir perlu merombak kabinet dalam masa terdekat untuk menjadikan kabinetnya lebih efeksyen terutama kementerian yang bersangkutan dengan rakyat yang perlu di tukarkan Menteri Penerangan . Menteri Kemasyarakatan Menteri Perpaduan

4. Sebaik-baiknya Dr Mahathir melantik Anwar Ibrahim, sebagai TPM sebelum pengaruh Umno dan Pas membesar dan rakyat menjadi makin marah dengan PH.

5. PH perlu menyusun organisasi, menggabung dan membentuk ideologi nasional yang dilihat sebagai sebuah komponen bergerak secara bersama lebih kemas, mantap dan berkesan. Hakiskan sifat kepartian dalam PH.

6. PH juga perlu mengistyharkan bahawa Umno dan Pas sudah sahih bergabung, dalam pada itu tidak perlu ada “hangky pangky” lagi dengan mana-mana pemimpin dalam kedua parti itu.

7. Mengekal dan mengunakan akta berita palsu utk mengelakan pembohongan dan fitnah

8. Mewujudkan lebih 10 ribu siber maya utk
Menerang pencapaian kerajaan dan manifesto yg telah ditunaikan
Meyerang semua siber drp pembangkang

9. Jentera PH hendak lah dilancarkan daripada sekarang berkerja seperti PRU telah hampir dan memastikan setiap Dun dan Palimen bergerak dan bekempen untuk PH

10. Jangan biar kan media membenar kan utk pembangkang terlalu bebas didalam TV

11. Hidup kan kembali jentera yang telah dibuat oleh BN seperti JASA BTN dll tetapi pendekatan Kearah matlamat PH

12. Majlis President PH hendak lah kerap mengadakan perbincangan dan PH negeri terus mengatur agenda

13. Semua menteri perlu banyak buat PC yg bersangkutan agenda baru kementerian banyakkan aktiviti dan verial kan kepada masyarakat dan kurang kan layanan politik biar siber yang balas.

14. Penggal pemerintahan ini hendak lah memberi kepada rakyat dan tunas kan manifesto PH dan jangan membawa rakyat utk mengikat perut ( kerana rakyat malaysia masih tidak matang politik) in shaa allah selepas PRU akan datang sekiranya memang baru dimulakan utk politik matang dimalaysia.

15. Jangan beri perluang dan ruang kepada pembangkang utk mendahului PH dalam semua aspek,

14. Jangan beri kuasa kepada semua kakitangan awam yang menyokong BNPAS ( yang tidak ikut kehendak PH) Jangan beri mereka ( pegawai tertinggi kerajaan yg pro BN) menguasai pentadbiran

15. Menteri Kewangan perlu terbuka lebih luas Jangan terlalu ketat hingga sukar utk bergerak dalam perbelanjaan terutamanya kepada rakyat.

16. Perbanyakkan aktiviti keagamaan melibat kan menteri menteri dan verial kan didalam media media kerajaan dan media maya

17. Kembalikan semangat petriotik dan perpaduan kaum dan guna kan media kerajaan utk promisikan seperti Bacaan sajak oleh A Samad Said sebelum atau selepas berita perdana.

18. Rapat PH dengan ketauanan melayu dan ISLAM dan perlu kerap dibincang kan di TV Media media kerajaan dan verial kan di maya

Nota
Rumusan ini diambil dalam bual bicara penyokong PH dan penyokong atas pagar di ruang maya.