Peristiwa di Gombak

Sebelum ini MiM telah menulis entri cerita media alternatif pro-pembangkang yang mendakwa ahli Pakatan pembangkang telah cedera semasa ceramah pembangkang di Gombak. Mereka menyalahkan pemuda UMNO yang berada di situ. KLIK SINI

Dakwaan mereka itu sangat meragukan kerana tidak mungkin peristiwa itu berlaku begitu sahaja. Mesti ada cerita disebalik peristiwa itu yang tidak mungkin akan didedahkan oleh media alternatif pro-pembangkang kerana takut tembelang mereka diketahui pembaca. 


Takkan pokok bergoyang jika tiada angin!


Dan benarlah seperti yang MiM jangka. Rupa-rupanya ada cerita menarik disebalik peristiwa di Gombak!


Bloggers Sungai Rapat On-line dan Kedah Ke KL telah menulis tentang isu ini.

Sila baca :

Ini cerita sebenarnya.

Mungkin malam tadi sudah keluar di facebook puak pakatan yang mengatakan Pemuda UMNO yang datang menyerang ceramah mereka. Mungkin ada juga yang berkata puak mereka yang berdarah dibaling batu oleh orang UMNO.

Memang Pemuda UMNO telah hadir untuk menghalau petualang bangsa dari mencemarkan kawasan Gombak Utara dari terus menabur fitnah. JB tak nafikan sehingga ada yang sanggup berjalan kaki sejauh 2kilometer dari Pejabat UMNO Gombak Utara.

Malah, Tamrin Ghaffar juga terpaksa menaiki motosikal kerana kebanjiran Pemuda UMNO yang berjaga disepanjang jalan.

Pada sejam pertama, tiada apa-apa yang berlaku. Pemuda UMNO hanyalah berkumpul diseberang jalan untuk menunggu kehadiran Anwar Ibrahim berceramah. Tiada acara baling batu, kelapa, kerusi dan pelbagai objek lagi. Semuanya masih dalam kawalan. [Lagi SINI]Dan di sini, MiM ingin berkongsi dengan pembaca sekalian entri blogger Jawa Bernamyang menceritakan peristiwa yang sebenarnya di Gombak.[LAGI SINI Dr MIM]

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*