Perkhidmatan Subang SkyPark link Percuma Sebulan #SPAD

Perkhidmatan Subang SkyPark link mula dibuka esok. Projek Landasan Berkembar Elektrik dari Subang Jaya ke Terminal Skypark Subang merupakan satu projek di bawah Kementerian Pengangkutan bagi menyediakan kemudahan pengangkutan awam berasaskan rel kepada pengguna Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah (SAAS) khususnya serta kepada penduduk kawasan sekitar secara amnya.


Pembinaan Landasan Berkembar Elektrik akan mengguna pakai sistem sedia ada di Lembah Klang yang menyediakan perkhidmatan kereta api KTM Komuter.


Anggota Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat dan Ketua Pegawai Eksekutif SPAD, En Azharuddin Mat Sah telah mengadakan lawatan kerja ke Laluan Subang Jaya- Terminal SkyPark. Bersama adalah Lembaga Ahli KTM Berhad dan Encik Mohd Rani Hisham Samsudin, Ketua Pegawai Eksekutif KTM Berhad. Perkhidmatan Subang SkyPark link ini akan beroperasi secara percuma mulai esok untuk sebulan. ( 1-31 Mei 2018)PERINCIAN PROJEK LANDASAN KERETAPI DARI SUBANG KE TERMINAL SKYPARK SUBANG

Projek Landasan Berkembar Elektrik dari Subang Jaya ke Terminal Skypark Subang ini bertujuan menyediakan pengangkutan awam berasaskan rel kepada pengguna Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah serta penduduk sekitar untuk ke Pusat Bandar Kuala Lumpur dan seterusnya ke KLIA Sepang. Perkhidmatan rel yang mesra alam dapat mengurangkan kesesakan lalu lintas sedia da serta menggalakkan penggunaan pengangkutan awam dengan jaringan integrasi degan sistem pengangkutan rel antara KTMB, LRT serta MRT.


Baca disini : 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*