Peserta Sekolah Tajaan DAP Buat Laporan Polis Terhadap Annuar Musa?!

Sekumpulan anak muda DAP hari ini membuat laporan polis terhadap Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa atas cubaan menjatuhkan reputasi Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang.
Anak muda yang kononnya ini merujuk kepada penyokong DAP sebenarnya mereka adalah satu pasukan yang dilatih didalam Sekolah Demokrasi yang ditaja penuh oleh DAP dalam ertikata lain balaci DAP yang dibayar gaji?

(Gambar) Teknik yang diajar secara tersusun, bergambar foto dengan memegang motif sebenar laporan Polis, DAP mengatakan orang lain perkauman sedangkan DAP yang subur bersikap perkauman, begitu dengan rasuah, DAP mengatakan orang lain rasuah sedangkan setiausah parti itu sendiri kini naik turun mahkamah kerana skandal rasuah jutaan ringgit! – Gambar dari Roketkini
Apakah itu Sekolah Demokrasi?
Bengkel dua hari dua malam mendedahkan para peserta kepada hal-hal kenegaraan, demokrasi dan politik dengan kaedah santai dan sekali-sekala menghiburkan. Diadakan dalam tiga tingkatan. Tingkatan satu menumpukan kepada idea-idea dalam politik dan cabaran-cabaran semasa. Tingkatan Dua mendekatkan peserta kepada soal-soal perlaksanaan idea dan realpolitik. Tingkatan Tiga melatih peserta untuk bergiat di lapangan.

Sebelum ini Tan Sri Annuar Musa mengeluarkan kenyataan secara umum iaitu menganjurkan satu pertandingan bagi SEMUA RAKYAT MALAYSIA agar dapat mengemukakan bahan / fakta / penulisan berkaitan pegangan politik Lim Kit Siang di Malaysia. Adakah ia menjadi kesalahan?
Kini mereka menggunakan (mengarahkan?) pelajar pelajar mereka kononnya atas nama Sekolah Demokrasi membuat laporan polis terhadap Tan Sri Annuar Musa mungkin DAP menyedari bahawa bakal terdapat banyak incriminating evidence seperti yang ditulis oleh blog thekl-chronicle yang mana pertandingan ini akan membuka dan membuktikan bahawa Lim Kit Siang merupakan seorang pemimpin yang rasis dan chauvunis, Maka dari itu jalan terakhir DAP telah mengambil langkah terdesak dengan menggunakan para pelajar sekolah demokrasi yang telah dibasuh mindanya?!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*