Pisau Untuk Lokman Adam

“Baik baik berkata itulah yang paling berbisa.”

Admin secara peribadinya menyelar sikap tidak bertanggungjawab segelintir penyokong kuat berfikiran fanataik dalam mengulas isu berkenaan teguran dan kelantangan Calon NKP berkaliber Lokman Adam.

Admin secara peribadinya memuji akan keberanian beliau seolah-olah beliau berpegang teguh dengan visi dan misi beliau dalam menjadi pengimbang dan penstabil didalam UMNO.

Lokman Adam sentiasa dihadapan bila ada sebarang isu yang dibangkitkan keatas beliau tidak kira oleh propaganda pembangkang dan dalam kempen perebutan Naib Pemuda UMNO Malaysia.

Isu bakar bendera

Bagai ribut isu ini didendangkan oleh segelintir orang orang fanataik yang kononnya Lokman Adam pernah membakar bendera dan lebih memeritkan lagi ada yg buat cerita buruk Lokman Adam meludah kepala (muka) penyokong UMNO semasa beliau tidak bersama UMNO kerana dipecat.


Minta hujah dan bukti tetapi hampa…elek..tarak..


contoh :
http://mediapermatangpauh.blogspot.com/2013/09/lokman-adam-nak-jadi-naib-ketua-pemuda.html


*Admin minta ampun abg MPP kohkohkoh admin terpaksa tulis gak sebab abg MPP dah main tabur je cerita tak benar. Kempen la cara baik..Malu la skit kat orang muda macam sayerrrr…

Pisau menulis :
“Pisau perhatikan ada juga beberapa artikel nakal dari rakan rakan yang menyebut tentang dosa lama Lokman Adam kepada Umno.Dosa ini digambarkan cukup besar dan tidak terampun.. Parti keramat Umno seolah hanya untuk yang maksum maksum sahaja..tak gitu?

Dalam pemerhatian Pisau, memang cukup pelik dengan pemikiran orang Umno. Kata mereka..yang pernah berdosa dengan Umno tidak layak menjadi pemimpin..yang pernah keluar dari Umno tidak boleh memegang sebarang jawatan. Ramai lagi yang setia dan tidak pernah khianat dengan perjuangan parti maka orang orang ini layak untuk pegang jawatan walaupun diketahui bodoh,kaki ampu …kaki menyamun dan perompak!

Membangkitkan kisah silam mana mana calon yang bakal bertanding didalam parti memang kebudak budakan, kerana mereka sendiri terlupa Rais Yatim,Ku Li zaman Semangat 46 termasuk Ayahanda Tun M sendiri pernah keluar parti dan menghentam teruk hingga PRU12 Umno terluka parah.

Kemudian kita disajikan dengan banyak berita lompat parti kemasukan ahli PAS dan PKR ke dalam Umno.Mereka ini disambut bagaikan pengantin baru diberi baju dan bendera… disiarkan dalam blog blog kononnya Umnolah tempat yang sesuai menjadi platform memperjuangkan bangsa melayu. Tetapi yang bodohnya orang Umno marah dan haramkan pula jika mereka ini mahu naik menjadi pemimpin didalam Umno. Kemudian pada waktu itu segala dosa lama akan diungkit…

Kenapa ahli dan pemimpin Umno tidak nasihatkan Lokman Adan agar jangan aktif didalam parti..Kenapa tak suruh Lokman lepaskan jawatan Exco Pemuda Umno dan Ketua Unit Pidato pada ketika baru menang didalam pemilihan parti tidak lama dahulu . Kenapa hampir kesemua bahagian di seluruh negara jemput Lokman berceramah..berkempen.. sedangkan tahu orang ini pernah berdosa…janganlah hipokrit” Pisau


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*