PRK Sungai Limau : PAS Bakal Kehilangan Sungai Limau

PRK Sungai Limau kali ini belakunya persaingan 2 individu yang cukup sengit, akan tetapi walaupun pada awalnya calon PAS cuba memanipulasikan pengundi dengan dakwaan beliau salah seorang saudara kepada arwah Tan Sri Azizan Abdul Razak itu banyak mengantoikan diri sebagai bakal wakil rakyat yang kononnya berjuang atas tiket sebuah parti Islam.

Jika dilihat pada sudut keterbukaan dalam berkempen secara sihat aku lihat secara keseluruhan kempen kali ini tidak semeriah seperti yang belaku di PRK Besut contohnya PAS terpaksa merasuah pengundi dengan modal murahan “petrol percuma” tetapi tidak kali ini.

PAS tahu akan hakikat kali ini PAS bakal kehilangan undi di PRK Sungai Limau lebih lebih lagi apabila Datuk Paduk Mukriz Mahathir turun padang bersama berkempen demi membantu meraih kemenangan PRK Sungai Limau.

Jika dilihat dari penulisan pro pembangkang mereka menggunakan isu Bajet 2014 untuk memburukkan Barisan Nasional sedangkan perkara tersebut bukanlah sesuatu yang melibatkan Parti Barisan Nasional. Ternyata mereka kekeringan idea dan akan menggunakan apa sahaja cara untuk melakukkan hasutan bodoh kepada pemerintahan negara demi menjamin kemenangan di PRK Sungai Limau.

Diantara perkara yang sedang rancak dilagukan oleh pro pembangkang adalah isu BR1M yang kononnya Dato Sri Najib berbohong kepada rakyat Malaysia jika dilihat didalam manifestonya BR1M dijanjikan akan diberi semaksima iaitu sebanyak RM1200.00 dan  diberi secara berperingkat tetapi pro pembangkang mempelecehkan bajet 2014 dengan mendendangkan pemberian BR1M sebanyak RM650.00 (kononnya BN nak kasi RM1200 tetapi dapat RM650) kebaruaan macai PR berpisah tiada.


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*